Çorum`da Çiftçilere 300 Damızlık Düva Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Çorum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nce çiftçilere 300 damızlık düve dağıtıldı.

Çorum`da Çiftçilere 300 Damızlık Düva Dağıtıldı
Merkeze bağlı Karaağaç köyünde yapılan dağıtım törenine Çorum Valisi Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve çok sayıda çiftçi katıldı. Düve dağıtım töreninde konuşan Çorum Valisi Nurullah Çakır, hayvancılık ve tarımın insanlık var oldukça ihtiyaç duyulan sektör olarak kalacağını belirtti.
Çobanlığın dünyada en fazla manevi değere sahip olduğunu belirten Çakır televizyon kanallarını da eleştirdi. Çiftçiliği öteki bir meslekmiş gibi gösterildiğine dikkat çeken Çakır, ``Bakıyoruz filmlere dizilere sanki çiftçilik, çobanlık küçümsenecek birşeymiş gibi anlatılıyor. İnsanlık var oldukça hayvancılık yani çiftçilik devam edecektir.`` dedi.
İnsanların hayvancılık ve tarımla uğraşmaya teşvik edilmesi gerektiğini belirten Çakır, "Özellikle televizyon dizilerinde insanlar hayvancılığa ve tarımla uğraşmaya özendirecek konular işlenmeli. Ancak bunun tersi bir durum görüyoruz. Milletimiz masa başı işlere özendiriliyor. Bir kzıla evlenirken masa başı işi olsun şehirde olsun düşünceleri oluyor. Hiçbir zaman hayvancılığa ve tarıma duyulan ihtiyaç bitmeyecektir" diye konuştu.
Hayvancılığa olan desteğin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü belirten Nurullah Çakır bir yılda devletin hayvancılık ve tarıma verdiği desteğin 70 milyon lira olduğunu, özellikle 2002 yılından itibaren çiftçiliğe çeşitli projelerle destek verildiğini dile getirdi.