Çavuşoğlu: Akpm, Çocuk Hakları Konusunda Aktif Rol Üstlenecek

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, çocuk haklarının uygulanması konusunda AKPM’nin aktif bir rol üstleneceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Çocuk Hakları Stratejisi Konferansı’nda konuşma yaptı.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Ankara Ofisi`nden yapılan yazılı açıklamada AKPM Başkanı Çavuşoğlu`nun Monoka’da düzenlenen Avrupa Konseyi 2012-2015 Çocuk Hakları Stratejisi Konferansı’nın açılışında bir konuşma gerçekleştirdiği bildirildi.

Avrupa Konseyi ve Monako Prensliği tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada Çavuşoğlu`nun, yeni çocuk hakları programının genel amacının, kapsamlı ulusal stratejiler aracılığıyla çocuk hakları konusundaki uluslararası standartların uygulanması olduğunu söylediği bildirildi. Açıklamada, bu süreçte AKPM’nin aktif bir rol üstleneceğini söyleyen Çavuşoğlu, ayrıca bu hakların ulusal parlamentolar tarafından da desteklenmesini sağlamak için her türlü çabayı göstereceklerini kaydetti.
Öte yandan Avrupa Konseyi’nin 2012-2015 yıllarına ilişkin çocuk hakları stratejisi projesi, bu alandaki Avrupa Konseyi ve tüm uluslararası standartların kapsamlı ulusal stratejiler aracılığıyla uygulanmasını amaçlıyor.