Kipa, Müşterilerine Çevre Dostu Yaşam Sunuyor

Kipa, "Çevre Dostu Yaşam" projesiyle müşterilerine çevre dostu bir hayat sürmelerini kolaylaştıracak adımlar sunuyor.

Kipa, Müşterilerine Çevre Dostu Yaşam Sunuyor
2006 yılından bu yana çevre konusunu kurumsal öncelikleri arasına alan Kipa, projenin açılışını İzmir’de yaptı. Projeyle yeni bir internet sitesi, düzenli aralıklarla seminerler ve mağazalardaki uygulamalarla Kipa çalışanlarına ve müşterilerine enerji tasarrufu sağlayacak ve doğayı koruyacak günlük alışkanlıklar kazandırılması hedefleniyor.

Projenin açılışında konuşan Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders, Global Tesco’nun dünyada karbon emisyonunu 2020 yılında yüzde 50 azaltmayı, 2050`de ise sıfırlamayı hedeflediğini söyledi. Gladders, “Çevre konusuna şirket olarak eğilmenin yanısıra her hafta mağazalarımızı ziyaret eden milyonlarca müşterimiz kanalıyla da çevreye katkıda bulunabileceğimizi düşünüyoruz. Araştırmalarımıza göre müşterilerimiz, çevre konusunda duyarlı. Çevre Dostu Yaşam projemizle müşterilerimizi hem çevreyi korumaya hem de hesaplı alışverişe davet ediyoruz.” dedi. Kipa Kurumsal Sorumluluk Müdürü İlke Gülseren ise, “Müşterilerimizin de çevre dostu yaşamı hayat tarzı haline getirmesine katkıda bulunmak istiyoruz.Bunun için çevre dostu yaşamın aslında ne kadar kolay ve küçük temel adımlarla olabileceğini, sık aralıklarla güncellediğimiz web sitemizde herkese anlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

"www.kipa.com.tr/cevredostuyasam" adresli sitede “Çevre Dostu Kipalar”, “Çevre Dostu Yaşam”, “Nasıl Tasarruf Ederim?” başlıkları altında günlük hayatta kolaylıkla evlerde, işyerlerinde ve seyahatlerde uygulanabilecek, klimadan çamaşır makinesine, otel konaklamalarından araç lastiklerine kadar enerji tasarrufu sağlayan pratik bilgilere yer verilecek. Ayrıca minik yarışmalar düzenlenecek.