Donma Tehlikesi Geçiren Aileyi Kaymakam Kurtardı

Van`ın Erciş ilçesinde kaymakam Ramazan Fani, halkın sıkıntılarını öğrenmek için gece geç saatlerde çadırları dolaştı.

Donma Tehlikesi Geçiren Aileyi Kaymakam Kurtardı
Fani`yi karşısında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi

Vatandaşlar kaymakamdan sıcak bir yer isterken, kaymakam Fani gezdiği çadırlarda elektriği olmayan ve sobası yanmayan bir aileye sıcak yer ve iş sözü verdi.

Evlerine giremeyip yol kenarında çadır kuran vatandaşları ziyaret eden Kaymakamı Ramazan Fani, sorunların giderilmesi için elele vereceklerini belirtti.

Erciş merkeze bağlı Beyazıt Mahallesi Tugay Caddesi üzerindeki parkta bulunan depremzede vatandaşların çadırlarını gezen kaymakam Ramazan Fani, çadırlardan birinde donmak üzere olan bir ailenin imdadına yetişti. Kaymakam Fani, ilgili kurumları arayarak ailede okuyan üniversiteli gence iş verilmesi ve ailenin bir Mevlana evine yerleştirilmesini istedi.

Çadırları gezen kaymakamı Ramazan Fani, "Vatandaşların durumunu yerinde görüp, ihtiyaçlarını birebir tespit etmek istedik. Bugün kriz merkezinde bize bir vatandaş ulaştı, bu bölge ile ilgili bir takım sıkıntılar olduğunu söyledi. Biz gidelim kendi gözümüzle görelim, ihtiyaçları neyse tespit edelim dedik. Gönül ister ki ilçedeki her çadıra bu şekilde ziyaretler gerçekleştireyim. Her çadırının sorunu birebir tespit edelim. Erciş`te şuanda 14 bin hane çadırlarda kalıyor. Bu 14 bin haneyi tek tek gezmem veziyaret etmem mümkün değil, biz de zaman ve buldukça ziyaret ediyoruz. İhtiyaçlar noktasında da inşallah elimizden ne geliyorsa yardımcı olacağız. Konteynırlar 20 gün kadar hazır olmayacak ve bu süre içerisinde vatandaşlarımızın çadırlarda kalmak zorunda. Vatandaşlarımızın çadırlarda kalırken bu süreyi en zararsız olarak atlatacak şekilde şeklide ne gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz. Buradaki çadırlar için bir sorumlu belirlendi belki herkes kendi çadırı için tek tek ulaşamayabilir ama ona ulaşırsanızo bir şekilde odakilerin sıkıntılarını bana iletir" dedi.
Kaynak: İHA