Gürsel Tekin'i CHP'den tasfiye etmek isteyenler kim?

Beyaz Tv.'de Latif Şimşek'in sunumuyla ekrana gelen Dinamit'e telefonla bağlanan Barış Yarkadaş, medya üzerinden bazı isimlerin Gürsel Tekin'ei bitirmek için harekete geçtiğini söyledi.

Latif Şimşek, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli'nin sorularını yanıtlayan Barış Yarkadaş, bu isimleri bildiğini ve bir kaç gün içinde kendi sitesinde açıklayacağını duyurdu.

KILIÇDAROĞLU DEĞİL

Son dönemde medya üzerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e operasyon yapıldığı öne süren Barış Yarkadaş'a en çarpıcı soru Rasim Ozan Kütahyalı'dan geldi. Kütahyalı, Barış Yarkadaş'a "Bu operasyonu Kemal Kılıçdaroğlu mu yapıyor?" sorusunu yöneltti. Yarkadaş ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gürsel Tekin'e karşı bir komploda bulunmasına, ayak oyunu oynamasına girmesine, tasfiye planı yapmasına gerek olmadığını ifade eden Yarkadaş, Kılıçdaroğlu ve Tekin arasındaki ilişkinin çok iyi olduğunu söyledi.

Gürsel Tekin'i CHP'den tasfiye etmek isteyenler kim?

KILIÇDAROĞLU İSTESE GÖREVDEN ALIR
Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin arasında bir ağabey-kardeş ilişkisi olduğunu söyleyen Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü;
"Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ile çalışmak istemiyorsa elinde tüzükten kaynaklana yetkisi var. Nasıl diğer Genel Başkan Yardımcılarını görevden aldıysa Gürsel Tekin'i de istediği anda görevden alır. Bunun için hiç bir sorun olmaz." dedi.

SER VERİP SIR VERMEDİ

Barış Yarkadaş, ısrarla Gürsel Tekin'i tasfiye etmek isteyen kişilerin ismini öğrenmek isteyen Rasim Ozan Kütahyalı'ya ser verip sır vermedi. "Gürsel Tekin'e Yenimahalle Belediyesi'yle ilgili o meşhur komployu kim düzenlediyse, www.beyazgazete.com bugün gazetecilere Gürsel Tekin istifa edecek diye haber yaydıranlarda onlar." diye konuştu.

NE ÖNDER SAV, NE DE DENİZ BAYKAL

O isimleri bir kaç gün içinde kendi sitesinde yayınlayacağını kaydeden Yarkadaş'tan o isimleri öğrenmeye çalışan Kütahyalı "Gürsel Tekin'i tasfiye etmek isteyen isim Önder Sav mı?" sorusunu Barış Yarkadaş'a sordu. Yarkadaş ise Önder Sav'ın şu anda parti içi meselelerle ilgilenmediğini ifade ederek, Tekin'i tasfiye planında Deniz Baykal'ın da ilgisinin olmadığını söyledi.

ERDOĞAN TOPRAK'A YORUM YAPMADI

Barış Yarkadaş'tan o ismi öğrenmek için oldukça büyük bir çaba sarf eden Kütahyalı, bu seferde farklı bir ismi gündeme getirdi. "Gürsel Tekin'i bitirmek isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak mı?" diyen Kütahyalı'nın bu sorusuna Barış Yarkadaş net bir cevap vermekten kaçındı.

HERKES ANLADI ZATEN ERDOĞAN TOPRAK'IN OLDUĞUNU

Erdoğan Toprak'ın Gürsel Tekin'i bitirmek isteyen isim olduğunu net bir dille yalanlamayan Barış Yarkadaş'ın bu tavrı stüdyoda bulunan Ümit Zileli ve Rasim Ozan Kütahyalı tarafından farklı yorumlandı ve Kütahyalı "Diğer isimleri kesin bir dille yalanlıyorsun, Erdoğan Toprak mı diyorum? Bilemem ben, konuşmayayım diyorsun. Herkes anladı ki Erdoğan Toprak bu isimlerden biri" dedi.

BEYAZ GAZETE