Paravan Tarım Şirketi Kurup Devleti Dolandıran 62 Kişi Yakalandı

Gaziantep polisinin 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda, tarım sektörüyle ilgili paravan şirket kurarak devleti dolandıran 62 kişi yakalandı.

Sahte evrak düzenleyen ve devletin çiftçiye verdiği destek paralarını hortumlayan suç örgütünün, ilk belirlemelere göre 3 milyon TL’lik bir vurgun yaptığı belirlendi. Bu rakamın 30 milyon TL’ye çıkabileceği belirtiliyor.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalarla, liderliğini Mehmet K.’nin (50) yaptığı organize suç örgütünün, Nurdağı’nda tarım sektöründe faaliyet göstermek üzere paravan şirketler kurduğunu tespit etti. Örgütün, sahte evrak düzenleyip çiftçilerden mal alıyormuş gibi müstahsil raporu hazırladığı bunu da borsaya onaylattığı belirlendi. Devletin çiftçiye verdiği destek paralarını düzenledikleri bu sahte evraklar yoluyla hortumladıkları öğrenilen şebekenin, kamu kurumlarını ciddi oranda zarara uğrattığı ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla Gaziantep merkezli olarak, Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Van, Batman, Adıyaman ve Malatya’da eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. 500’ün üzerinde polisin katıldığı operasyonda, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı müfettişlerinden yardım alındı. Yaklaşık 70 adrese yapılan baskında 62 kişi yakalandı.
Zanlıların, ilk belirlemelere göre 3 milyon TL civarında vurgun yaptığı belirlendi. Bu rakamın yaklaşık 30 milyon TL’yi bulması bekleniyor. Yakalanan 62 kişi, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamanın ardından, Nurdağı Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılarla birlikte araçlara taşınan 100 adet klasör ilginç görüntüler oluşturdu.
Suç örgütünün lideri olduğu belirlenen M.K.’nin daha önceden suç kaydının bulunduğu, yakalananlar arasında Van Ticaret Borsası’nda görevli bir memur ile 2 muhtarın yer aldığı öğrenildi.