Tavas ve Kale İlçelerinin Toprak Analizi Tamamlandı

Denizli’nin Tavas ve Kale ilçelerinin topraklarının analizi yapıldı.

Tavas ve Kale İlçelerinin Toprak Analizi Tamamlandı
Tarlalarda nelerin yetiştirilebileceğine dair bilgiler toplanarak kitap haline getirildi ve köylülere dağıtıldı. Çalışma İl Özel İdaresi ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün desteğiyle 2007 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü işbirliğiyle başlatılmıştı.

“Denizli İli Topraklarının Detaylı Temel Toprak Etüd ve Potansiyel Arazi Kullanım Haritalarının Hazırlanması Projesi” adlı çalışma, Tavas ve Kale ilçe merkezlerinin de yer aldığı toplam 20 yerleşim alanına ait tarım topraklarında yapıldı. Akademik düzeydeki çalışma, üreticilerin anlayabileceği ve kolayca uygulayabileceği şekilde her yerleşim birimi için ayrı kitapçıklar haline dönüştürüldü. Kitapçıklarda, önerilen bitki tür ve çeşitleriyle ilgili olarak sonlarına renkli fotoğraflı açıklamalar eklendi
Tavas’ta düzenlenen kitapçık dağıtım törenine Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, Belediye Başkanı Mehmet Karabay, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever, İl Genel Meclis üyeleri ve üreticiler katıldı. Törende konuşan Müdür Gülsever, projeyle elde edilen sonuçların günümüz modern tarım tekniklerinin uygulanmasında, doğru tarımsal desen oluşturmada, birim alandan daha fazla gelir elde edilmesinde hayati öneme sahip olduğunu söyledi. İl bazında uygulanması yönüyle projenin ilk olduğunu vurgulayan Gülsever, böyle çalışmaların diğer illere de örnek oluşturacağını ifade etti. Konuşmaların ardından kitapçıklar ve CD’ler dağıtıldı.