Kktc’nin 28. Kuruluş Yıldönümü İsveç`te Kutlandı

İsveç`in başkenti Stockholm’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 28.

kuruluş yıldönümü dolayısıyla temsilcilik binasında bir resepsiyon verildi. KKTC’nin Stockholm Temsilcisi Büyükelçi Damla Güçlü ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona başta bir dizi temaslarda bulunmak için İsveç’e gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olmak üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı.


Stockholm’de açılan KKTC temsilciliğinin Avrupa’daki ilk örneklerden olduğuna değinen Babacan, temsilciliğin yeni ofisinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Kıbrıs konusunun Türkiye’nin milli davası olduğuna dikkat çeken Babacan, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının haklarını korumak için, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için yoğun bir çaba gösterdiğini söyledi. Babacan, “Adada çözüme en kısa zamanda ulaşılmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Stockholm’de KKTC temsilciliği açılmasının bir tanıma anlamına gelip gelmediği şeklinde bir soruyu “Bunu İsveçli yetkililere soracaksınız.” şeklinde cevaplandıran Babacan: “Bizim için önemli olan Stockholm’de KKTC bayrağının dalgalanmasıdır. Kuşkusuz bütün bunlar basamak basamak işin daha ileriye seyretmesi anlamına gelir.” diye konuştu.


Başbakan Yardımcısı Babacan’ın ziyaretle kendilerini onurlandırdığını ve kendisine müteşekkir olduklarını söyleyen Büyükelçi Güçlü ise Stockholm’de ilk defa KKTC’nin kuruluş yıldönümünü kutladıklarının altını çizdi ve çok mutlu olduklarını söyledi. Stockholm’de KKTC temsilcisi olarak diplomatik statüleri olmamasına rağmen başta İsveç olmak İskandinav ülkelerin dışişleri yetkilileri ile ilişkilerinin gayet iyi gittiğini ifade eden Güçlü, “İskandinav ülkeleri Kıbrıs meselesini yakından takip ediyorlar. Adada kalıcı çözüm istiyorlar. Ellerinden gelen katkıyı değişik şekillerde yapıyorlar. En önemlisi bizi dinliyorlar ve sözlerimize değer veriyorlar.” şeklinde konuştu.