Almanya`da Neo-nazi Vahşeti

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Genel Sekreteri Andrea Nahles, Almanya`da `dönerci cinayetleri` olarak bilinen ırkçı cinayetler hakkında "Yıllardır işlenen cinayetlerin altından aşırı sağ terörün çıkması, büyük bir skandal" dedi.

Almanya`da Neo-nazi Vahşeti
Almanya`da, 2000`li yıllardan beri gerçekleşen ve kamuoyunda dönerci cinayetleri olarak bilinen saldırıların altından Neo-Nazi örgütünün çıkması ve örgüt içinde Anayasayı koruma teşkilatıyla birlikte çalıştıkları iddia edilen kişilerin olması Almanya`da büyük yankı uyandırdı.
Nahles, yaptığı basın açıklamasında, "Burada ilk söylemem gereken şey, devletin cinayete kurban gitmiş ailelere bir açıklama yapması gerektiğidir. Bu saldırılar aslında göçmenlere değil, demokrasiye karşı yapılan saldırılardır" dedi.Bunun bir skandal olduğunu anlatan Nahles, şöyle konuştu: "Daha büyük skandal ise, yıllardır işlenen cinayetlerin altından aşırı sağ terörün çıkması. Bu, Anayasayı koruma teşkilatına karşı olumsuz bir bakış açısına neden oluyor, işlenen cinayetlerin perde arkasındakileri ortaya çıkarmak, ailelerine karşı devletin yapması gereken ilk görevdir." Anayasayı koruma teşkilatının, aşırı sağ terör örgütünün faaliyetlerini görmemesinin mümkün olmadığını belirten Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir de, Dortmund kentinde döner satan bir vatandaşımızın öldürülmesi olayında, polisin ailesine destek vermesi gerekirken aileleri sorguya çekmesinin çok üzücü olduğunu açıkladı.Basın toplantısının ardından Cem Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlk yapılması gereken iş bu olayları aydınlatmaktır. Ne kadar suçlu varsa bunları adalet önüne getirmektir. Yakınlarının acısı hepimizin acısı, insanlar yakınları öldürüldüğünde yalnız bırakıldılar." Öte yandan; geçen hafta Alman polisi Thüringen eyaletinde yanmış bir karavanın içinde Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt adında iki kişinin cesetlerini bulmuş, yapılan araştırmalar sonucu bu şahısların dönerci cinayetleri diye bilinen, dokuz Türkün öldürülmesi ve 2007 yılında bir polis memurunun öldürülmesi olayına karıştıkları iddia edilmişti.
Kaynak: İHA