Aldırmaz: 25 Yıllık Aytaç Durak Dönemi Son Bulmuştur

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘Aytaç Durak gömleğini’ çıkardığını söyledi.

Adana Beton’un Hiltonsa’da düzenlediği tanıtım toplantısında konuşan Aldırmaz, “25 yıllık Aytaç Durak dönemi ve anlayışı artık son bulmuştur. Zihni Aldırmaz olarak ben de o gömleği çıkarttım, ‘ortak akılla’ birlikte yürüyoruz.”dedi.
Bazı kesimlerin kafasındaki sorulara cevap vermek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduğuna işaret eden Aldırmaz, kendi konumunu Başbakan Erdoğan’ı örnekleyerek anlattı.
2002 yılında Türk siyasetinin iflasın eşiğine geldiğini hatırlatan Aldırmaz, o dönemde ülkeyi yönetenlere güven kalmadığını kaydetti. Halkın Türkiye’yi dar boğazdan çıkartacak yeni bir siyasi anlayış, yine bir lider arayışına girdiğini vurgulayan Aldırmaz, şöyle devam etti: “İşte o yıllarda Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin yönetimine talip olmuştu. Halk, Erdoğan için ‘belli bir görüşün temsilcisi, o anlayıştan farkı ne olabilir?’ diye düşünüyordu. Erdoğan’ın, tüm ülkeyi kucaklayacak bir amaç içinde olabileceğine kimse ihtimal vermiyordu. Erdoğan ise ‘Biz milli görüş gömleğini çıkarttık’ diyor, tüm ülkeyi kucaklayacağının sinyallerini veriyordu. Ve gelinen süreçte Erdoğan’ın, tüm Türkiye’yi kucakladığı görüldü.”
Adana’da yeni bir dönemin başladığını dile getiren Aldırmaz, bundan sonra ülkedeki kalkınma hamlelerini eş zamanlı yakalayan şehir olacaklarını sözlerine ekledi.
Toplantıya Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, iş adamı ve eski milletvekili Mehmet Ali Bilici ile çok sayıda müteahhit katıldı.