Paris`te Dünya Gezgini Evliya Çelebi Etkinlikleri ve Sergisi

Dünya Gezgini Evliya Çelebi`nin seyahatnamesini konu alan "Bir Dünya Gezgini Evliya Çelebi" etkinlikleri, Fransa`nın başkenti Paris`te başladı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü, T.C. UNESCO Daimi Temsilciliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyetler Araştırma Merkezi (MEDAM)`nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, "Bir Osmanlı Gezgini Evliya Çelebi Sergisi" Paris`teki Arap Dünyası Enstitüsü`nde Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Medeniyetler İttifakı çerçevesinde açılan serginin kurdelesini kesip açılışını yaptı.

14 Kasım 22 Aralık 2011 tarihine kadar açık kalması planlanan sergi ve bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerin organizasyonda rol alan Bilkent Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalpaklı gerçekleştirdi. Açılışta hazır bulunan ``Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Karlığa, Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov`a sergiyi gezmesi için mihmandarlık yaptı.
Kaynak: İHA