Gmka`dan Aldığı Destekle Üretimini Üç Katına Çıkardı

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), destek hibeleriyle esnafa umut oldu.

Elektrik firması sahibi Ergin Birgül de 2010`da aldığı destekle üretim hacminin üç katına ulaştığını, hedeflerinin ihracata yönelmek olduğunu söyledi.

GMKA 2010 Yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Sanel Elektrik, eski Kepsut yolu üzerindeki yeni fabrikasında faaliyete devam ediyor. Elektrik panoları imal ederken mali destek programına başvuran firma, GMKA`ya verdiği 848 bin lira bedelli projenin 370 bin lirasını destek olarak almaya hak kazandı. Bunun üzerine elektrik panolarının yanısıra jeneratör ve trafolar için kabin de üretmeye başladı. Proje başvuru sürecini anlatan Birgül, 2010 yılında çıkılan teklif çağrısını yerel bir gazeteden öğrendiğini ve başvurmaya karar verdiğini ifade etti. Kendisini denemek ve firmasının kapasitesini görmek için başvurduklarını belirterek, "Proje yazma konusunda ortalıkta dolaşan birçok söylentiye rağmen oturdum, kendim yazdım. Yakın çevremiz, bir danışmanlık firmasına yazdırmamız gerektiği konusunda çeşitli uyarılarda bulununca yardım almaya karar verdik. Danışmanlık firması, sadece ilgili evrakları hazırlamamızda yardımcı oldu. Asıl projeyi kendimiz oluşturduk." dedi.

Aldığı destekten sonra yaklaşık yedi ayda üretiminin üç kat arttığını ifade eden Ergin Birgül, "Üretim artınca hammaddeyi de daha düşük fiyatlarla almaya başladık. Artık her hafta bir TIR hammaddeyi, doğrudan üretici firmadan temin ediyoruz. Balıkesir`de uzun yıllardır faaliyetimizi sürdürüyoruz. Elektrik panosu üretiminde hatırı sayılır bir yerde bulunuyoruz. Zaten yatırımlarımızı arttırmayı planlıyorduk, GMKA`nın desteğiyle bu kararımızı öne aldık. Toplamda 2 milyon liralık yatırım yaptık. Ajans bunun sadece 370 bin lirasını karşılamasına rağmen proje kapsamında alınan lazer kesim makinesi, tüm yatırımımızın lokomotifini oluşturuyor." şeklinde konuştu.