Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi`nin Kapasitesi Arttırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini saniyede 2,5 metreküp daha arttırabilmek için yeni bir ihaleye çıktı.

İZSU Genel Müdürlüğü, halen üç faz olan arıtma ünitelerine dördüncü fazı da ekleyecek. İki yeni hatla halen günde 604 bin 800 metreküp olan arıtma kapasitesi, 432 bin metreküp artırılarak 1 milyon 36 bin 800 metreküpe çıkacak. Böylece 24 saat kesintisiz çalışan tesiste bakım ve yenilemelerin daha iyi yapılabilmesi ve yağışlı havalarda daha yüksek debilerde atık su arıtılabilmesi mümkün olacak. Mevcut tesiste olduğu gibi yeni inşa edilecek hatlarda da atık su, tamamen biyolojik yöntemlerle arıtılacak ve hiçbir kimyevi madde kullanılmayacak.

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde, birbirine paralel üç faz bulunuyor. Dördüncü faz devreye girdiğinde, günde 605 bin metreküp olan arıtma kapasitesi, yüzde 36 artarak 1 milyon 36 bin 800 metreküpe ulaşacak. Günlük kapasitesi 216 bin metreküp olan 4. faz ünitesi, 1 milyon 80 bin kişiye hizmet verecek. Yeni ünite 5 bin 250 metreküp hacimli üç adet ön çökeltim tankı, 23 bin metreküp hacimli iki adet biyofosfor havuzu, 135 bin metreküp hacimli iki adet havalandırma tankı ve 14 bin metreküp hacimli sekiz adet son çökeltim tankından oluşacak.