Hazırladıkları Bomba Ellerinde Patladı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Adana`da, yasa dışı gösterilerde kullanılmak üzere hazırladıkları el yapımı bomba ellerinde patlayan iki kişiden biri öldü, diğeri ise ağır yaralandı.

Olay, Ova Mahalesi 44022 Sokak`ta bir evde, saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 22 yaşındaki Bilal U. ve 18 yaşındaki Fırat A. ile isimleri henüz belirlenemeyen 2 kişi, düğün töreni münasebetiyle boşalan bir akrabalarının evinde toplandı. Burada grup, yasa dışı gösterilerde kullanmak üzere boru tipi el yapımı bomba hazırlamaya koyuldu. Bombanın büyük bir gürültüyle patlaması sonucu, Bilal U. ve Fırat A. ağır yaralandı.

Bir kolu kopan ve vücudunda ağır yanıklar olan Bilal U., özel bir otomobille Karşıyaka Devlet Hastanesi`ne, benzer durumda olan Fırat A. ise bir pikap ile Numune Hastanesi`ne götürüldü. Fırat A.`yı hastane önüne bırakan pikabın sürücüsü kaçarken, Bilal U. ise doktorların müdahalesi sırasında hayatını kaybetti. Devlet Hastanesi önünde toplanan Bilal U.`nun yakınları, zaman zaman gazetecilere ve polise tepki gösterdi. Bilal U.`nun cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu`na kaldırıldı.

Diğer yandan, olayın tanığı olduğu belirlenen 19 yaşındaki Hali İbrahim K., şok geçirdiği gerekçesiyle Devlet Hastanesi`ne getirildi.

Olay sonrası Numune Hastanesi`ne gelen İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, "Bomba yapmak isterken ellerinde patlamış. Biri hayatını kaybetti, diğeri ise ağır yaralı. Detayları araştırıyoruz" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA