Eğitim-iş`ten `atatürk`e Hakaret Ettiği İleri Sürülen Müfettişe Ödül` Eylemi

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk`e hakaret ettiği iddiasıyla hapis cezası olan bir ilköğretim müfettişinin terfi ettirilmesine tepki göstererek, "Konuyu soru önergesiyle Meclis`e taşıyacağız.

Ayrıca, bu kişi makamında durduğu müddetçe, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, Atatürk`e hakaret suçunun suç ortağıdır" dedi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyesi bir grup öğretmen, `Atatürk`e hakaret ettiği` ileri sürülen bir müfettişin terfi ettirilmesini protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, bakanlık önünde yaptığı basın açıklamasında, Atatürk`ün manevi hatırasına alenen hakaret etme fiilinden suçlu bulunarak bir yıl hapis cezasına mahkum olan ilköğretim müfettişi Ethem Gürsu`nun Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanlığı görevine getirilmesini eleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e Gürsu`yu derhal görevden alması çağrısı yapan Demir, "Aksi bir yaklaşımı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. İlgili şahıs görevinden el çektirilene kadarmeşru-demokratik eylemlerle konuyu hep gündemde tutacağı ve bakanın bu tavırlarını sistematik biçimde eleştiri konusu yapacağız" diye konuştu. "GÖREVDEN ALMAZSA, BAKAN DİNÇER`DE SUÇ ORTAĞIDIR" Eyleme destek veren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise, Atatürk`e hakaret edip, hapis cezası alan bir kişinin böyle bir görev getirilmesinin, AK Parti`nin gerçek yüzünü `olağanca berraklığıyla` ortaya koyduğunu savundu. "AKP iktidarının Atatürk`ü unutturma, Atatürk`ün izlerini silme, Atatürk`ü nesillerimize öğretme görevimizi her zamankinden daha fazla yapacağız" diyen Gök, "Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. O yaptıkları onların yanlarına kar kalmayacaktır" diye konuştu

Gök, konuyu Pazartesi günü bir soru önergesiyle Meclis`te de gündeme getireceklerini dile getirerek, "Bu konunun takipçisi olacağız. Gerçek Atatürkçülerle, sahte Atatürkçüleri ayırt edeceğiz ve bunları kamuoyuna hep birlikte teşhir edeceğiz. Bu kişi makamında durduğu müddetçe, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, Atatürk`e hakaret suçunun suç ortağıdır" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA