Nükleer Atık Taşıyan Trenden Polisler De Korkuyor

Almanya`da nükleer atık trenine karşı çakanların sayısı artıyor.

Bu ay sonunda Fransa`dan yola çıkacak Castor adlı nükleer atık treninin ülkeye girişine emniyet birimleri de karşı çıktı. Polis Sendikası GdP, konuya ilişkin Berlin`de yaptığı açıklamada trenin güvenliğini sağlayacak emniyet güçlerinin sağlıkları konusunda endişeli olduklarını duyurdu.

Trenin son durağı olan Aşağı Saksonya Eyaleti`nin GdP Başkanı Dietmar Schliff de nükleer atıkların depolanacağı Gorleben`deki radyoaktif ölçümlerin net olmadığını belirterek, çok sayıda polis memurunun bölgede görev yapmasını sakıncalı buldu.

Aşağı Saksonya Parlamentosu`ndaki muhalifler de eyalet yönetiminin Castor`un girişine izin vermesini eleştirdi ve trenin durdurulmasını talep etti. Yeşiller ve Sol Parti`nin başını çektiği muhalif grup, Gorleben nükleer atık depolarının da kapatılmasını istedi. Bu ay başında ise Alman çevreciler Castor`un hareketini engelleyeceklerini duyurmuş ve buna karşı trenin geçeceği güzergahta eylem yapacaklarını açıklamıştı. 11 adet vagondan oluşan Castor, yüksek oranda radyoaktif madde içeren nükleer atığı ülkenin kuzey doğusunda bulunan Gorleben`deki depolara taşıyacak.