Vali Musa Çolak, Dağdöşü ve Belenoluk Köylerini Ziyaret Etti

Siirt Valisi Musa Çolak, Bayramın üçüncü gününde Eruh`un Dağdöşü ve Pervari`nin Belenoluk köylerini ziyaret ederek, burada görev yapan askerlerin bayramlarını kutladı.

Vali Musa Çolak, Dağdöşü ve Belenoluk Köylerini Ziyaret Etti

Beraberinde, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş, İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile birlikte Dağdöşü köyüne giden Vali Musa Çolak, bir süre önce bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada yaralanan Geçici Köy Korucusu Süleyman Toprak`ın ailesini ziyaret ederek bayramlaştı.
Aileye bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Musa Çolak, beraberinde getirdiği çeşitli hediyeleri çocuklara dağıttı. Korucuların çok önemli bir görevi ifa ettiklerini kaydeden Vali Musa Çolak, "Bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada kahramanca mücadele eden ve olayda yaralanan korucumuz Süleyman Toprak`ın, halen GATA`da tedavisi sürüyor. En kısa zamanda iyileşmesini ve ailesine kavuşmasını temenni ediyorum. Gece gündüz demeden vatanın bütünlüğü için görev yapan ve bölücü terör örgütü ile kahramanca mücadele eden yiğit korucularımızı bir kez daha kutluyorum. Büyük bir özveri ve üstün vazife anlayışı ile önemli görevler yapıyorlar. Askerlerimizle birlikte köylerimizin güvenliğini sağlıyorlar. Devlet olarak her zaman onların yanındayız. Her konuda onlara destek çıkıyoruz." dedi.

Daha sonra köyde yaşayan vatandaşlarla da bayramlaşan Vali Musa Çolak ve beraberindekiler, Dağdöşü Jandarma Karakolu`nu ziyaret ederek, askerlerle yemek yedi ve Kurban Bayramları`nı kutladı.

Ardından, 24 Eylül`de saldırıya uğrayan ve 6 şehit veren Belenoluk Jandarma Karakolu`nu ziyaret eden Vali Çolak, burada görev yapan askerlerin bayramlarını kutladı.
Askerlerle bir süre sohbet eden Vali Çolak, son günlerde büyük acılar yaşadıklarını vurguladı. Çolak, şunları ifade etti: "Gerek Van depreminde gerekse terör nedeniyle insanlarımız hayatlarını kaybetti. Üzüntümüz çok büyük. İnşaallah bundan sonra bu acıları hiç yaşamayız. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Türkiye, zorlu bir dönemden geçiyor. İnanıyorum ki Türkiye, askeriyle, polisiyle, diğer kamu görevlileriyle ve vatandaşlarımızla birlikte bütün bu zorlukları aşacağız ve şimdikinden çok daha güçlü bir ülke haline geleceğiz." diye konuştu.
Vali Musa Çolak, daha sonra köy meydanında toplanan vatandaşlarla bayramlaşarak köyden ayrıldı.