Vali Balkanlıoğlu: İş Adamları Bir Kültür Elçisi Gibi Çalışıyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, TUSKON’a bağlı iş adamları derneklerinin, dünyanın dört bir yanına giderek faydalı hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Vali Balkanlıoğlu: İş Adamları Bir Kültür Elçisi Gibi Çalışıyor

Yurt dışı ziyaretlerinde, bu derneklere bağlı iş adamlarının bir kültür elçisi gibi çalışarak, yürüttükleri lobi faaliyetleri ile Türkiye’nin tanıtılmasına önemli katkılar sağladığını gördüğünü ifade eden Balkanlıoğlu, yurt dışında ekonomik yatırımlarda da bulunduklarını anlattı.
Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Balkanlıoğlu’nu, “TUSKON aracılığı ile dünyanın dört bir yanına giden iş adamları çok faydalı hizmetler yürütüyorlar. Gittim her yerde Türk iş adamlarını gördüm. İş adamları Türkiye’nin tanıtılmasına önemli katkıda bulunuyor. Hepsi de iyi eğitim almış insanlar. Belçika’ya gittim, ABD’ye gittim, bu iş adamlarımızı bu dernek çatısı altında birleşmiş buldum. Ticaretten ziyade Türkiye’nin kulisini, Türkiye’nin lobisini yapar hale gelmişler.” dedi.

HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik de dernek olarak Afrika’ya yönelik iş gezilerinin devam ettiğini söyledi. Özçelik, “Etiyopya`da çok ciddi, muazzam elmas, altın madenleri var. Bazı ülkeler çoktan buralara gitmiş. Geniş bir coğrafya ve iş gücü var. İmalat sanayi, gıda, inşaat sektörü, tarım sektörü müsait. Boş atıl araziler var. Buralarda atıl vaziyette duruyor. Başka ülkelerin yatırımcıları gelip binlerce hektarlık arazi kiralamışlar. Tekstil fabrikaları var.” dedi. Özçelik, dernek üyeleri ile birlikte gittikleri Afrika ülkelerinde bazı üyelerin iş bağlantılarında bulunduğunu anlattı.