Atatürk, Ölüm Yıl Dönümünde Türkmenistan`da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73.

Atatürk, Ölüm Yıl Dönümünde Türkmenistan`da Anıldı
yıl dönümünde Türkmenistan`ın başkenti Aşkabat`ta da anıldı. Aşkabat`taki Atatürk anıtı önünde Türkiye`nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından düzenlenen program, yerel saat ile (TSİ 6:05) 9`u 5 geçe başladı.
Türkiye`nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu’nun da katıldığı anma törenine, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, elçilik mensupları, Türk iş adamları, öğrenciler ve basın mensupları hazır bulundu.

Törende, Büyükelçi Mütevellioğlu Türkmen askerleri eşliğinde parktaki Atatürk büstüne çelenk koydu. Ardından iş adamları, öğrenciler ve diğer katılımcılar anıta çelenk bıraktılar. Daha sonra da Atatürk ve Türk şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Büyükelçi Mütevellioğlu, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyanın artık yok olacağına inandığı bir ulusa onurunu, kişiliğini, özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazandıran bir devlet adamı olduğunu hatırlattı. Mütevellioğlu ayrıca, Atatürk’ün kısacık hayatına büyük eserler sığdırdığını ifade etti.