(özel Haber) Perli Mahallesi Tekrar Köy Olmak İstiyor

Kütahya`nın Perli Mahallesi sakinleri, belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamadıklarını ileri sürerek tekrar `köy` olmak istediklerini bildirdi.

(özel Haber) Perli Mahallesi Tekrar Köy Olmak İstiyor
Mahalle meydanında toplanarak yetkililere sesini duyurmaya çalışan vatandaşlar, yol, ulaşım, kanalizasyon ve temizlik olmak üzere birçok belediye hizmetinden mahrum kaldıklarını iddia etti. Perli`nin 2006 yılında mahalle olduğunu belirten semt sakinlerinden Şaban Gürsoy, Mehmet Taş, ve Üzeyir Baran, Belediye Başkanı Mustafa İça`ya seslenerek, vergilerini zamanında ödediklerini, ancak haftada bir çöp toplamak haricinde hiç bir belediye hizmetinden istifade edemediklerini belirtti.

Perli`nin bin 500 nüfuslu 270 haneden oluştuğunu dile getiren Perli Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Muammer Özden, "Biz eski köy statüsüne geri dönmek istiyoruz. Bu isteğimizin sebebi belediyeden yeterli derecede hizmet alamamamızdır. Bilindiği gibi, 2006 yılında Perli dahil 19 köy mahalle yapıldı. Biz köyken, Özel İdaresi desteği ve imece usulüyle köyümüze her türlü hizmeti yapabiliyorduk. Belediyelik olduğumuz için artık imece kalmadı. Mahallenin girişindeki çay adeta mikrop saçıyor. Buranıntemizlenmesi için yetkililere defalarca müracaatta bulunduk. Ama netice alamadık. Mahallenin üst kesimlerindeki birçok evin lağımı dışarı akıyor. Mahalle içindeki sokaklarda ne kilit taşı, ne de asfalt var. Çöplerimiz sadece hafta bir gün toplanıyor" diye konuştu.

Perli`nin şehir merkezinin 5 kilometre mesafede olduğunu belirten Muammer Özden, mahalle ile şehir merkezi arasındaki yolun genişletilmemesi yüzünden sık sık kazalar meydana geldiğini söyledi. Özden, özel halk otobüslerinin de mahallelerine düzenli olarak çalışmadığını, bu yüzden çok sayıda öğrencinin `devamsızlık` durumuna düştüğünü kaydetti.

Okul Aile Birliği Başkanı Nezire Şahin de mahallede sadece ilköğretim 5. sınıfa kadar eğitim-öğretimin verildiğini söyledi. Öğretmen yetersizliği sebebiyle öğrencilerinin başarısız duruma düştüğünü belirten Şahin, okullarının öğretmen açığının bir an önce giderilmesini istedi. Şahin, 6, 7 ve 8. sınıfların taşımalı eğitim-öğretim gördüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA