Hindistan’dan Sonra İngiliz Seyahat Acenteleri De Antalya’da Toplanacak

Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği (ICCA) 2014 Genel Kurul toplantısına ev sahipliği yapma hakkı kazanan Antalya, kongre turizminde ses getirmeye devam ediyor.

Hindistan’dan sonra dünyanın en önemli turizm örgütlerinden İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği de, 2012 Seyahat Kongresi için Antalya’yı seçti.
Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği, 60. Genel Kurulu Mart 2012’de, İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği ise 10–12 Ekim 2012 tarihlerinde Genel Kurul toplantısını Antalya’da yapacak. Önceki gün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nı ziyaret eden Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Iqbal Mulla, 60. Genel Kurulu'nu 2012 yılının Mart ayında Antalya’da yapmayı kararlaştırdıklarını açıklamıştı.
İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) de, İspanya’nın Palma şehrinde yapılan toplantıda 2012 Seyahat Kongresi’nin 10–12 Ekim tarihleri arasında Antalya’da yapacağını resmen duyurdu. Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulu ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, dünyanın en önemli turizm örgütlerinden ABTA’nın 5 bin seyahat acentesi şubesini temsil ettiğini ve bin 300 üyesi bulunduğunu, 2009 yılında Tur Operatörleri Federasyonu ile birleşerek daha da güçlendiğini belirtti.

"TURİZMİ, DENİZ-KUM-GÜNEŞ SARMALINDAN ANCAK KONGRE KURTARABİLİR"
Antalya’nın turizmde ciddi bir ivme yakaladığını, ancak sektörün deniz-kum-güneş sarmalından bir türlü kurtulamadığını vurgulayan ATSO Başkanı Budak, turizmde çeşitlendirmeye gidilemediğinden dolayı tesislerin yüksek sezon dışında boş kaldığına dikkat çekti.
“Antalya tesisleriyle, doğa ve çevresiyle, iklimiyle turizm çeşitlendirmesine ve 12 ay turizme son derece açık bir kent.” diyen Budak, şöyle devam etti: “Turizmi çeşitlendirme araçlarından birisi de, yüksek gelir grubuna hitap eden ve otellerdeki doluluğun en düşük olduğu dönemlerde yoğunlaşan kongre turizmi. Bu düşünce ile yola çıktık ve işe Antalya Kongre Bürosu’nu canlandırarak başladık. Önümüze ciddi hedefler koyduk. Bunlardan ilki dünyadaki en prestijli kongrelerden birisi olan ve dünyanın önemli kongre profesyonellerini bir araya getiren ICCA Genel Kurulu'nu Antalya’ya getirmekti. Bunu ülkemizin ve kentimizin bütün dinamiklerini bir araya getirerek Antalya’ya kazandırmayı başardık. 2014 yılında dünyanın en önemli kongre profesyonelleri Antalya’da olacak.”

"GENEL KURUL, ANTALYA’NIN DÜNYADAKİ TANINIRLIĞINI ARTIRACAK"
ATSO ve Antalya Kongre Bürosu olarak çalışmalarının meyvelerini toplamaya devam ettiklerini dile getiren Budak, son olarak ABTA’nın 2012 yılında yapılacak olan Seyahat Kongresi’ni Antalya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.
ABTA’nın Antalya Kongre Bürosu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleri üzerine 1–6 Temmuz 2011 tarihleri arasında Antalya’da incelemelerde bulunduğunu hatırlatan ATSO Başkanı, “ABTA, Seyahat Kongresi’nin Antalya’da yapılmasına karar verdi. 10-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Belek’te gerçekleşecek olan kongreye, seyahat acentaları ve tur operatörleri temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin delege ve İngiliz sektörel basına mensup 50 gazetecinin katılmasını bekliyoruz. Bu kongre, Türkiye’nin İngiltere seyahat sektörüne tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Diğer taraftan Antalya’nın bir kongre destinasyonu olarak dünyada tanınırlığını arttıracak.” diye konuştu.