Erzincan'dan Kutsal Topraklara Yolculuk Başladı

Erzincan’dan kutsal topraklara 16 kişilik ilk kafile sabahın erken saatlerinde Terzibaba Camii önünden uğurlandı.

Erzincan'dan Kutsal Topraklara Yolculuk Başladı
Hacı adayları hac farizasını yerine getirmek üzere gidecekleri kutsal topraklarda, özelikle terörün bitmesi noktasında dua edeceklerini ifade etti.
Kutsal topraklara birçoğu ilk kez gidecek olmanın mutluluğunu yaşayan hacı adayları, yakınlarından bir süre de olsa ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını, ancak hac farizasını yerine getirmekten büyük sevinç duyduklarını ifade ettiler. Hacı adayları açıklamalarında, "Allah tüm Müslümanlara nasip etsin." dileklerinde bulundu. Hacı adayları gidecekleri kutsal topraklarda terör olaylarının da bitmesi için dua edeceklerini belirtti.
Hacıların uğurlanması programına Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Müftü Vekili Abdullah Kılıç katılarak hacı adaylarıyla görüştüler. Erzincan’dan kutsal topraklara ilk hacı aday kafilesinin 16 kişiden oluştuğunu, kalabalık kafilelerin ise 10 Ekim’e kadar gönderileceğini belirten Müftü Vekili Abdullah Kılıç, hacı adaylarının sevincine ortak olduklarını belirtti.
Yakınları ile vedalaşan hacı adayları, yapılan duaların ardından otobüslere bindiler. Çok sayıda vatandaşın katıldığı uğurlama töreninde hüzün ve mutluluk bir arada yaşandı.