KCK tartışması canlı yayında gerginliğe neden oldu

KCK'ya yönelik yapılan operasyonlar 5N1K'da ilginç bir polemiğe sahne oldu.

KCK tartışması canlı yayında gerginliğe neden oldu
Prof.Dr. Mehmet Özcan'ın sözleri tartışmada gerginliğe yol açtı. CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N1K'ın sunucusu Cüneyt Özdemir BDP Milletvekili Altan Tan ile Ankara Strateji Enstütüsü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Özcan'ı canlı yayında karşı karşıya getirdi. Prof.Dr. Mehmet Özcan'ın KCK'ya yönelik "Kent teröristi" benzetmesi ise canlı yayında gerginliğe neden oldu.

KCK tartışması canlı yayında gerginliğe neden oldu

KCK KENT TERÖRİSTİDİR
KCK'nın yapılanmasından bahsedenAnkara Strateji Enstütüsü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Özcan " Önce ortak bir KCK tanımın da uzlaşmamız gerekiyor. Sözleşmeyi incelediğimizde, KCK'da terör örgütünün ayak izleri var." diyerek KCK'ya kent teröristi benzetmesinde bulundu.

KİM BU TERÖRİSTLER

Prof.Dr. Mehmet Özcan'ın "KCK'yı kent teröristine benzetmesine sinirlenen Altan ise " Ben de tam da bunlara karşı çıkıyorum. Biz 30 yıldır PKK terörist midir değil midir? tartışıyoruz. Devlet bütün kuruluşlar ile ne yapılabilinir ve bundan sonrasına nasıl gidilebilir bunlar tartışılıyor. Yoksa efendim bunlar işte dün dağdaydılar, bugün şehir teröristidir. Hangisi şehir teröristidir. Ramazan Uysal mı şehir teröristidir? Zülküf Karatekin mi şehir teröristidir? Yoksa Altan mı şehir teröristidir?" sözleriyle Mehmet Özcan'a karşılık verdi.

BEYAZ GAZETE