Başbakan’ın Mitinginde Pankart Açıp Tutuklanan Yılmaz, Tahliye Edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı `Roman Açılımı` buluşmasında “parasız eğitim istiyoruz, alacağız” yazılı pankart açan ve örgüt üyeliğinden tutuklanan Berna Yılmaz, tahliye edildi.

Başbakan’ın Mitinginde Pankart Açıp Tutuklanan Yılmaz, Tahliye Edildi
Sevinç gösterileri altında cezaevinden ayrılan Yılmaz, “Gecikmiş bir adalet oldu. Bir buçuk sene suçsuz yere tutuklu kaldım.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Roman Açılımı’ buluşmasında pankart astığı için gözaltına alınan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer, yasa dışı terör örgütü üyeliğinden tutuklanmıştı. Bugün görülen duruşmada Tüzer ile Yılmaz dosya kapsamı, delil durumu, yargılamanın geldiği aşama dikkate alınarak tahliye edildi.
Bakırköy Kadın Sığınma ve Tutuk Evi’nde tutuklu bulunan Berna Yılmaz’ın cezaevinden ayrılmasına saatler kala arkadaşları ve yakınları buraya geldi. Arkadaşlarının tahliye edilmesini kutlayan yaklaşık 30 kişi, halay çekip, slogan attı. Cezaevinden çıkan Yılmaz, yakınları ve arkadaşlarıyla kucaklaşıp, hasret giderdi. Babası Yusuf Yılmaz ile sarılan Berna Yılmaz uzun süre ayrılmadı. Tahliyeyi kutlayan arkadaşları cezaevi önünde bir tepsi baklava dağıttı.
Tahliye edildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Berna Yılmaz, “Gecikmiş bir adalet oldu. Bir buçuk yıldır suçsuz yere tutuklu kaldık. Bir kez daha göstermiş oldu ki direnmeden hiçbir şey elde edilmiyor. Bizim ısrarımız sayesinde serbest kaldık. Parasız eğitim istemek bu ülkede suç değil, haktır. Biz onu dile getirdik. Mutluyum. Okuldan da atıldım. Bu bir hukuksuzluğun göstergesi.” ifadelerini kullandı.