Vali Altıparmak, İl Özel İdaresi’nden Memnuniyetin Ölçülmesini İstedi

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Özel İdaresi’nin çalışmalarıyla ilgili memnuniyet durumunun ölçülmesi için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü’nden çalışma yapmasını istedi.

Vali Altıparmak, İl Özel İdaresi’nden Memnuniyetin Ölçülmesini İstedi

Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Vali Ahmet Altıparmak, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ile birlikte Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü ve TÜİK Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlk olarak Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Antalya Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Altıparmak, ardından beraberindekilerle TÜİK Bölge Müdürlüğü’ne geçti. TÜİK’te sosyal, ekonomik araştırmalar ve sektörel istatistikler birimlerini gezerek çalışanlarla tek tek tanışan Vali Altıparmak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
TÜİK Bölge Müdürü Öncel’e Antalya İl Özel İdaresi için; faaliyetlerinin, çalışanlarının diğer kurum, kuruluşlar ve insanlarla ilişkilerinin sorgulanacağı bir memnuniyet araştırması yapılması talimatı verdi. Altıparmak, ayrıca uluslararası normlara, kurallara uygun veriler üretilebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarında bir program çerçevesinde veri tabanı kontrol yazılımı konusunda kurumlara eğitim verilmesini istedi. Altıparmak, TÜİK’ten turizm istatistiklerinin yanı sıra gelir ve giderlerle ilgili mikro ölçekli çalışmalarla ilgili de ortak çalışma yürütmesini dile getirdi.
TÜİK Bölge Müdürü Abdi Öncel de kurumunun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öncel sorumluluk alanlarındaki Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki 99 bin 927 haneyi kapsayan ‘2011 Konut ve Nüfus Araştırması’na 3 Ekim’de başladıkları bilgisini verdi. Öncel, çalışmanın 30 Kasım’da sona ereceğini ifade etti.