Türkiye`nin En Yaşlı Hacısı 109 Yaşındaki Leyla Özlahlan`ın Büyük Azmi

Türkiye`nin en yaşlı hacı adayı 109 yaşındaki Şanlıurfalı Leyla Özlahlan, kutsal topraklara gelir gelmez büyük bir azimle beytullahı tavaf etti.

Türkiye`nin En Yaşlı Hacısı 109 Yaşındaki Leyla Özlahlan`ın Büyük Azmi
İlk 5 şavtı yürüyerek tamamlayan son 2 şavtta tekerlekli sandalyeye bindirilen Özlahlan, 2 gün sonra da Safa Merve arasında say yapmanın heyecanını yaşadı. En yaşlı hacı adayının 80 yaşında oğlu Şeyhmuz Özlahlan ise kendisinin de rahatsızlıklarına rağmen gayret ettiğini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şanlıurfa milletvekiliBakan Faruk Çelik`e dua ettiklerini söyledi.

Türkiye gündemine en yaşlı adayı olarak gelen 3 çocuk 10 torun sahibi Leyla Özlahlan, ismi kurada çıkmayınca Şanlıurfa`nın bakanı olan Faruk Çelik`in desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın sponsorluğunda oğluyla birlikte hac için kutsal topraklara geldi.

Harem-i şerifte büyük bir gayretle tavafın 5 şaftını yürüyerek yapan, son 2 şaftta yorulunca destek isteyen Leyla Özlahlan, bugün ise diyanet görevlileriyle Safa Merve arasında say yaptı. Tekerlekli sandalyeye bindiilen Özlahlan, çok dua ettiğini, kendisinden mutlusunun olmadığını söyledi. Yaşlı kadın, Van`da ölenlerin yakınlarına da sabır dilerken onlara da dua ettiğini söyledi.

Oğlu Şeyhmuz Özlahlan (80) ise kendisinin de kalp rahatsızlığı olduğunu ancak kutsal topraklarda yorgunluk nedir bilmediklerini kaydetti

Şanlıurfa`dan gelen kafile arkadaşlarıyla salavat, tekbir ve telbiye getiren hacı adayları, Haremi Şerif`i ziyaret edip, tavaf yapıyor, namaz kılıp kuranı kerim okuyor. Leyla Özlahlan terviye günü ise yine diyanet görevlilerinin desteğiyle tekerlekli sandalye ile Arafat`a götürülecek.
Kaynak: İHA