Serbest Piyasa Kurulu Tayvan`a İlk Çıkarmasını Yaptı

Uzakdoğu ülkelerinde açılıma giden Serbest Piyasa Kurulu (SPK), Tayvan’a ilk defa çıkarma yaptı.

Serbest Piyasa Kurulu Tayvan`a İlk Çıkarmasını Yaptı
SPK, Türk ekonomisinin zorlukları ve fırsatlarını Tayvan’ın önde gelen kurum ve kuruluşlarına tanıttı.

SPK, Güney Kore’den sonra Tayvan’da da “Sermaye Piyasa Günleri” adlı yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirdi. Son yıllarda kazanılan ekonomik gelişmeye dikkat çekilen toplantılarda, Türk ekonomisinin zorlukları ve fırsatları anlatıldı. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve Türkiye’de yatırımların artırılması adına Tayvan Menkul Kıymetler yetkilileri Türkiye’ye davet edildi. Toplantı sonrası hediyeleşmelerde Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanı Atilla Köksal Türkiye’yi temsilen, Tayvan Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Min-Juh Hwang Tayvan`ı temsilen hediyeleri kabul etti.

Ayrıca Tayvan’ın başkenti Taipei’de 2 gün süren çalışmalara İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) gibi SPK ile bağlantılı diğer kuruluşlar da eşlik etti. Tayvan’dan ise Tayvan Bankası, Capital, Sinopec, Grand Cathay’ın menkul kıymetlerinden üst düzey bir katılım gerçekleşti.

Öte yandan SPK ve ilgili kuruluşlar Tayvan ziyaretinin ilk gününde, ülkedeki bazı firma ve yetkililerle ikili görüşmeler yaptı. Bundan sonraki planlarını açıklayan SPK yetkilileri, “Sermaye Piyasa Günleri”nin diğer adımının Japonya’da olacağı sinyalini verdi.