Pakistanlı Bakan, Depremzede Bebeğe Beşik Hediye Etti

Pakistan`ın Pencap Eyaleti Gıda ve Maden Bakanı Abdul Chafoor, Van’da Kimse Yok Mu Derneği`nin yardım elini uzattığı depremzede bir aileyi ziyaret etti.

Depremzede ailenin bir hafta önce Kimse Yok Mu Derneği`nin verdiği çadırda 7’inci çocuğu dünyaya geldi. Pakistanlı Bakan bebeğe `Fethullah Şerif` adını verdi.

Van`da 23 Ekim`de saat 13.41`de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından geçen sürede 200 bebek dünyaya gözlerini açtı. Bu bebeklerden bir tanesini Pakistan`ın Pencap Eyaleti Gıda ve Maden Bakanı Abdul Chafoor ziyaret etti. Depremde evi kullanılmaz hale gelen Maşallah Döner adlı kadının çadırını ziyaret etti.
Yeni doğan bebeğiyle çadırda yaşam mücadelesi veren Maşallah Döner`e tercüman aracılığıyla `Geçmiş olsun` dileğinde bulunan Bakan Chafoor, beraberinde getirdiği bebek yatağını aileye hediye etti. Bir süre Maşallah Döner ile sohbet eden Bakan Chafoor, Pakistan Devleti tarafından deprem bölgesine yardım gönderildiğini ve yardımlarının süreceğini söyledi.
Daha sonra yeni doğan 1 haftalık bebeği kucağına alarak seven Bakan Chafoor, ona `Fethullah Şerif` ismini vererek aileye sahip çıkacaklarını ve gerekli her türlü yardımı yapacaklarını söyledi. Deprem bölgesine yardımlarının süreceğini belirten Bakan Chafoor, "İnşallah böyle bir afet bir daha yaşanmaz. Türkiye bize zamanında yardımlar yaptı. Biz de elimizden geldiğince yardımlarımızı sürdüreceğiz." dedi.