Burhan Kuzu: Yeni Anayasayı 4 Yıla Sarkıtmamak Lazım

Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.

Burhan Kuzu: Yeni Anayasayı 4 Yıla Sarkıtmamak Lazım
Dr. Burhan Kuzu, yeni anaya çalışmalarının ne zaman biteceğine dair kesin süre verilemeyeceğini, ancak sürenin 4 yıla uzamaması gerektiğini söyledi.

Beykent Üniversitesi`nde akademik yıl açılış törenine katılan Kuzu, tören sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan`ın 2012 yılının ilk yarısına anayasa çalışmalarının biteceğini söylemesi üzerine Kuzu, "Bu tür metin hazırlamalarda kesin bir süre vermek zor ama zannediyorum ki sayın Başbakanımız orada `bu iş sürüncemede kalmasın` anlamında söylemiştir. Bu 1 sene olur. Bir buçuk sene olur. Bence onun önemi yok. Bütün mesele kesintisiz çalışma hedefe kilitlenme. Bir sonuç almak açısından samimi olmak. Bunlar sağlanırsa sorun yok. Bir sene de olabilir bir buçuk sene de olabilir. Dört yıllık önümüzde süre var ama dört seneye sarkarsa bu iş olmaz demektir. Dört seneye bu işi sarkıtmamak lazım; çünkü önümüzde mahalli seçimler var. Seçim ortamında farklı sorunlar yaşanabilir." ifadelerini kullandı.
Anayasa çalışmalarının sert tartışmalara heba edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kuzu, "Hedefimiz şu; birincisi birinci işimiz bu olsun. Anayasa ile başlayalım istedik. Bu konuda hemen hemen bir hem fikir var. BDP ile henüz konuşmadık ama. İkinci bir husus, dışarıda liderlerimiz arasında ya da herhangi bir konudaki sert tartışmalar bu komisyonun çalışmalarına yansımasın. Bir kesintiye uğratmasın. Zaman zaman duyarsınız `kızdık komisyondan üyelerimizi çektik` gibi. Bu ya da buna benzer herhangi bir tepkiye sebep olmasın biçiminde. Zaten bu işi meclis başkanlığımız yürütecek. Bir uyum komisyonu uzlaşma komisyonu bu iyi götürecek." diye konuştu.