Ameliyat maskeli soyguncu an be an kamerada

Esenler'de bir markete giren ameliyat maskeli ve silahlı soyguncu, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Zanlı olaydan 3 gün sonra soygunda kullandığı silah ve maske ile birlikte kıskıvrak yakalandı.
Güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedilen olayda, 3 gün önce saat 21.00 sıralarında markete giren soyguncunun ürünleri inceliyormuş gibi yaptığı görülüyor. Müşteri gibi hareket eden zanlının kamera kayıtlarından yakalanmamak için şapka, ameliyat maskesi ve güneş gözlüğü takması dikkat çekiyor. Reyonları gezen soyguncu, parmak izi bırakacağı düşüncesiyle dokunduğu ambalajların üzerini siliyor. Kısa bir süre sonra depoya giren soyguncu, çalışanlarla karşı karşıya gelince silahına sarılıp kasadaki paraları istiyor. Bir anda paniğe kapılan market görevlileri ile soyguncu arasında iş yerinde kovalamaca yaşanıyor. Soyguncudan kurtulan market çalışanları kendilerini bir odaya kilitleyip "Polis, imdat!" diye bağırıyor. Bu sırada yakalanacağını anlayan hırsız iş yerinden hızla uzaklaşıyor.
Polisin olay yerine gelmesinin ardından güven timleri geniş çaplı araştırma başlattı. Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, özel tekniklerle şahsın eşkâlini tespit etti. Sabıka kaydı bulunmayan Engin E. (36), soygunda kullandığı el yapımı 7. 65 milimetrelik silah, içi dolu şarjör, ameliyat maskesi ve bir kelepçe ile birlikte gözaltına alındı. Kredi kartı borçlarını ödeyemediği için soygun girişiminde bulunduğu öğrenilen Engin E. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.