Afyonkarahisar`da Toplanan 2 Kamyon Yardım Malzemesi Yola Çıktı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Van`da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarabilmek için depremzedeler için başlattığı yardım kampanyası sona erdi.

Afyonkarahisar`da Toplanan 2 Kamyon Yardım Malzemesi Yola Çıktı

Kampanya boyunca Afyonkarahisarlıların gösterdiği duyarlılık sayesinde iki kamyon dolusu yardım malzemesi Van`a gitmek üzere yola çıktı. Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyası için belirlenen hesaba ise şu ana kadar 100 bin lira civarında nakdi yardım yapıldığı belirtildi.

Belediye Başkan Vekili M. Emin Birliktir, Afyonkarahisarlıların kadirşinaslık örneği sergilediğini söyledi. Birliktir, "Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız sağduyu örneği sergileyerek yardımlarını esirgemediler. Kampanya çerçevesinde şu ana kadar 100 bin lira civarındaki nakdi yardım başbakanlık hesabına yatırıldı. Bunun yanında iki kamyon yardım malzemesi bu gün yola çıkıyor.” dedi.

Birliktir, yardımda bulunan tüm vatandaşlara bir kez daha teşekkür ederek depremde hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer de yardımları depremzedelere biran önce ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, yaşanan acıların ardından Afyonkarahisarlıların gösterdiği teveccühe teşekkür etti. Afyonkarahisarlıların bu güne kadar yapılan sosyal sorumluluklara duyarsız kalmadığını ifade eden Şanlıer, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni eti. Konuşmaların ardından yardım kamyonları konvoy eşliğinde yola çıktı.