Kastamonu Uluslararası Rehabilitasyon Üssü Oluyor

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr.

Kastamonu Uluslararası Rehabilitasyon Üssü Oluyor
Kemal Aydın, İslam Konferansı Örgütü’ne bağlı bir merkezin Kastamonu’da kurulması için çalıştıklarını açıkladı.

Engelsiz Ülkeler Projesi kapsamında `Engelsiz Kastamonu Uygulamasıyla` bir model pilot uygulaması yapılmasını istediklerini belirten Aydın, pilot bölge çalışması için Kastamonu’nun seçileceğini kaydetti. Aydın, “İstanbul’da bunu yapmak mümkün değil, bunun burada yapılmasında yatkın bir bölge olduğunu düşünüyoruz. Bunu yaptığımız zaman 57 üye ülkesi olan İslam Konferansı Örgütü’nün (İKÖ) bir merkezini Kastamonu’da kurmuş olacağız." dedi.


Dünya Yaşlanma Konseyi (DÜNYAK) yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili bilgi veren Vali Bektaş, "Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın Bey ve arkadaşları yaşlı bakımı, yaşlı rehabilitasyonuna, yaşlıların ihtiyaçlarına yönelik bir kısım arayış ve projeler yapıyorlar. Bizim de yaşlı rehabilitasyonu için ayrılmış bir binamız var. Daday Ballıdağ Devlet Hastanesi. Oradan yola çıkarak burası kullanılabilir mi diye onu konuşacağız, teklifleri ve projelerini dinleyeceğiz. Ona göre yapabileceğimizi yapmaya çalışacağız.” açıklamasını yaptı.


Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın, ziyarette şunları söyledi: “Bugünkü ziyaretimizin altyapısını yaptık. Kuzey Kıbrıs’a gittik, Başbakan`ın misafiri olduk. Orada da konuştuk. Kastamonu ile Kıbrıs’ı kardeş kent yaparak yaz kış mekik projesi yapılabileceğini tavsiye ettik. Bu ilgi gördü. Böyle bir fon kullanarak Ballıdağ gibi 5 -10 merkez yaparak arınma merkezlerinin dünyaca ünlü rehabilitasyon üssü olması düşüncemiz var. Dün İstanbul’da Dünya Engelliler Birliği`ni kurduk, ben de oradaydım. Acaba biz Dünya Engelliler Örgütü kuramaz mıyız diye düşündük. 57 üye ülkesi olan İslam Konferansı Örgütü`nün Engelsiz Ülkeler Projesi kapsamında engelsiz Kastamonu uygulamasıyla bir model pilot uygulaması yapılmasını istiyoruz. İstanbul’da bunu yapmak mümkün değil. Bunun burada yapılabileceği yatkın bir bölge olarak düşünüyoruz. İslam Konferansı Örgütü’nün bir merkezini Kastamonu’da kurduğumuz zaman buraya fon aktarılacak. Maddi getiri olmadan olmaz. Bununla ilgili çalışma yapacağız.”