Bangladeşli Alimler İstanbul’da

Bangladeş Diyanet İşleri Başkanı Mohammed Afzal ile beraberindeki alimlerden oluşan bir heyet İstanbul’u ziyaret etti.

Bangladeşli Alimler İstanbul’da


Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkelerinden Bangladeş’in Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir heyeti, dinlerarası diyalog görüşmeleri yapmak için Vatikan’a gitmeden önce İstanbul’u gezdi ve çeşitli temaslarda bulundu.

Hafta sonu Eyüp Sultan Camii’ni ve türbesini ziyaret eden heyet, daha sonra Pasifik Ülkeleri ile İktisadi ve Sosyal Dayanışma Derneği’nde (PASİAD) akşam yemeğine katıldı. Burada Sultangazi İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu ve PASİAD Bangladeş Temsilcisi Mehmet Aktürk ile görüşen heyet, Türkiye’deki dini eğitim konusunda bilgi aldı. Müftü Koyuncu, Türkiye’de İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat fakülteleri ile örnek bir eğitim verildiğini anlattı. Dost ve kardeş ülke Bangladeş’le tecrübelerin paylaşılabileceğini belirtti.

Bangladeş Diyanet İşleri Başkanı Mohammed Afzal ise kendilerine yapılan çağrı üzerine dinlerarası diyalog görüşmeleri yapmak için Vatikan’a gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Seyahatlerine İstanbul’u da dahil ettiklerini, çeşitli temaslarda bulunduklarını, özellikle Türkiye’deki din ve cami hizmetlerini yakından incelediklerini açıkladı. Afzal, “Türkiye, bölgesinin en önemli ülkesi. Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman. Özellikle İslami ilimlerin öğretilmesi konusunda ciddi çalışmalar yapılmış. Paylaşabileceğimiz birikimlerimiz var. İki dost ülke arasında öğrenci değişimi artırılmalı.” dedi.

İstanbul’daki değişik üniversitelerde eğitim gören Bangladeşli yüksek lisans öğrencileriyle de sohbet eden Afzal, öğrencilere başarı diledi.

Sultangazi İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Bangladeş Diyanet İşleri Başkanı Mohammed Afzal’a ziyaretlerinin anısına hediye takdim etti.