New York Zirvesi Öncesinde Tbmm Heyetinden Ktkc`ye Destek Ziyareti

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır öncülüğündeki heyet, New York zirvesi öncesinde destek için KKTC`ye geldi.

New York Zirvesi Öncesinde Tbmm Heyetinden Ktkc`ye Destek Ziyareti
Bozkır, komisyon olarak ilk yurtdışı gezilerini KKTC’ye yapmalarının birinci sebebinin gelenek, ikincisinin ise müzakere sürecinde yaşanan gelişmeleri ilk elden öğrenmek olduğunu söyledi.


TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, iktidarıyla muhalefetiyle TBMM Dışişleri Komisyonu’nun KKTC’nin yanında olduğunu, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğini söyledi.


Bozkır, Türkiye’deki seçimlerden sonra oluşan yeni TBMM’deki Dışişleri Komisyonu’nun ilk misafirinin Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün olduğunu, Özgürgün’den son gelişmeler hakkında bilgi aldığını anlatarak, kendilerinin de ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye yaptığını anlattı. Bozkır, komisyon olarak ilk yurtdışı gezilerini KKTC’ye yapmalarının birinci nedeninin gelenek, ikinci nedeninin ise müzakere sürecinde yaşanan gelişmeleri ilk elden öğrenmek olduğunu söyledi.


Volkan Bozkır, Türkiye’nin müzakere sürecine destek verdiğini ifade ederek, “Biz KKTC’nin her konuda arkasındayız. KKTC’ye tam destek veriyoruz.” dedi. Bozkır, KKTC’nin dış temasta yaşadığı sorunu aşmak amacıyla elden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bozkır konuşmasında, Türkiye’de terör ve depremde yaşamlarını kaybedenlere rahmet diledi.


KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer kabulde yatığı konuşmada, TBMM Dışişleri Komisyonu heyetini kabul etmenin onurunu yaşadığını söyledi. Bozer, Türkiye’de yaşanan terör ve depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek sürdürdüğü konuşmasında yaralılara acil şifa, ailelere ve Türk milletine başsağlığı diledi.