İnternet andıcı sanıkları arasında 'andıç' tartışması

İnternet andıcı davasının tutuklu sanığı Albay Ziya İlker Göktaş ile emekli albay Dursun Çiçek arasında andıç tartışması yaşandı.

İnternet andıcı sanıkları arasında 'andıç' tartışması
Duruşmada söz alan Dursun Çiçek, "Size internet andıcı belgesini ben mi getirdim?" diye sordu. Sanık Göktaş`ın "Siz getirdiniz." cevabı üzerine Çiçek, "Benim size görevli bir daire başkanı varken emir verme durumum oldu mu?" diye tekrar sordu. Sanık Göktaş ise, "Evet, siz veriyordunuz." cevabını verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen internet andıcı davasında tutuklu sanık Ziya İlker Göktaş`ın savunmasının alınmasına devam edildi. Islak imzalı belgenin Taraf gazetesinde yayınlandığı 12 Haziran 2009 günü saat 07.30`da Bilgi Destek Şubesi`ne gittiğini belirten Göktaş, “Daha sonra Albay Sedat Özüer de geldi. Harekat Başkan Vekili Tümgeneral Şirin Ünal`ın yanına gittik. Şirin Ünal şu an AKP milletvekili. Tanıklığına başvurulursa beni teyit edecektir. Daha sonra Dursun Çiçek de geldi. Bizimle konuştuktan sonra Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız`a gitti. Ben örgüt üyeliği ile suçlanıyorum, Hasan Iğsız burada sanık. Örgütün ara yöneticisiysem neden Hasan Iğsız`a gitmedim de Şirin Ünal`a gittim? Ben örgüt yöneticisiysem Ünal`ın da aynı şekilde suçlanması gerekir.” iddiasında bulundu.

Savcı Nihat Taşkın, "Neden Bilgi Destek Dairesi`nde çalışmak istemiyordunuz?" diye sordu. Hava kuvvetleri personeli olduğunu belirten Göktaş, kendi kuvvetlerinde çalışmak istediğini söyledi. Savcı Taşkın, irtica.org sitesinde çıkan haberlerin AK Parti kapatma dava dosyasına delil olarak girdiğini hatırlattı. Bunun üzerine sitede çıkan haberlerle ilgili şikayet olmadığını savunan Göktaş, "Adnan Oktar`ın avukatı nasıl ulaştı bize? Herkes şikayet hakkını kullanabilir." dedi.

Tutuklu sanık Dursun Çiçek de, sanık Ziya İlker Göktaş`ın çapraz sorgusu sırasında söz alarak, "Size internet andıcı belgesini ben mi getirdim?" diye sordu. Sanık Göktaş`ın "Siz getirdiniz." cevabı üzerine Çiçek, "Benim size görevli bir daire başkanı varken emir verme durumum oldu mu?" diye tekrar sordu. Sanık Göktaş ise "Evet, siz veriyordunuz." cevabını verdi. Sanık Göktaş, andıç onaya gitmeden Dursun Çiçek`in isteği üzerine tutuklu sanıklar 4. Destek Şube Müdürü Albay Hulusi Gülbahar ve 1. Şube Müdürü Sedat Özüer ile toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantıda Dursun Çiçek`in, internet faaliyetlerinin başlatılmasını ve alan adlarının hemen alınmasını istediğini ifade eden Göktaş, "Andıçta `komutana arz` ibaresini görünce, `bunu gördünüz mü, onaylandı mı?` dedim. Çiçek, `bilgi olsun diye yazılmıştır` dedi. Ben de `böyle bir şey bilgi olsun diye yazılmaz` diyerek yazılı emir istedim. Tartıştık, Genelkurmay Başkanı onayladıktan sonra `siteleri bir an önce açın` emrinden dolayı hemen çalışmalara başladık." diye konuştu. Üye hakim Haşıloğlu`nun aynı mahiyetteki soruları üzerine sanık Göktaş, "Bunun vekaleti aşan bir durum olduğunu toplantı sırasında Albay Dursun Çiçek`e söyledim. Genelkurmay`dan onay geldikten sonra kendi kredi kartımla site isminin alınmasında sakınca görmedim." dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Göktaş`ın çapraz sorgusuna ara vererek duruşmayı yarına erteledi.