Bahçeli: Van’daki Deprem ve Şehit Cenazeleri Yüreğimizi Yaktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit cenazeleri ve Van’daki depremin yürekleri yaktığını söyledi.

Bahçeli: Van’daki Deprem ve Şehit Cenazeleri Yüreğimizi Yaktı

Bahçeli, 7 park ile atıksu arıtma tesisinin açılışı için Mersin’in Erdemli ilçesine geldi. İlçe girişindeki Otoban Çeşmeli Kavşağı`nda kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Bahçeli, partililerle tek tek tokalaştı.

Daha sonra Tömük Beldesindeki bir narenciye paketleme tesisini ziyaret eden Bahçeli, işçilerle sohbet etti. Bahçeli, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu`yu makamında ziyaret edip faaliyetler ve ilçenin sorunları hakkında brifing aldı. Daha sona Erdemli Belediyesi tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisi ve 7 parkın toplu açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törende halka hitap eden Bahçeli, bölücü terörün seri cinayetleri ve ardı ardına toprağa düşen şehitlerin yürekleri yaktığını belirtti.

Bugün yine Hakkari’de 3 şehidin olduğunu ifade eden Bahçeli, “Van ilinde bir deprem felaketi gerçekleşmiş ve resmi olmayan rakamları göre 700’ü aşkın vatandaşımız hakkın rahmetine kavuşmuştur.” diye konuştu. Vatanın, şehitlerin matemini yaşarken, sokaklar, caddelerin bölücü hainlere karşı öfke seli ile dolup taştığını ifade eden Bahçeli, “Şehitlerimiz, Fatihalar eşliğinde son yolculuklarına uğurlanmış ve vatan topraklarına emanet edilmişlerdir. Yaşadıklarımız, tarifi çok zor bir duygu ve teessür halidir. Ama her şeye rağmen bin yıllık kardeşlik hukukumuzu zedeleyecek tahriklerden provokasyonlardan ve gerilimlerden uzak durulmalıdır. Taşkınlıklara prim vermeden çatışmayı özendirecek girişimlere fırsat kapısı açmadan terör telin edilmelidir.” şeklinde konuştu.

Gencecik insanların idraki, insafı ve insanlığı iflas etmiş soysuzlar tarafından katledildiğini vurgulayan Bahçeli, “Türk vatanından parça koparacakları hayaline kapılan bedbahtlar Mehmetçilerimizi, polislerimizi çocuk, yaşlı, kadın, kız demeden vatandaşlarımızı canından etmektedir.” diye konuştu.


"TERÖRÜ, TAHRİKLERE KAPILMADAN TELİN EDİN"
Partililere sağduyu çağrısını yineleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
``Buradan Gabar`a, Zap`a ve oralarda tutunan şerefsizlere, Türksüz bir Türkiye hayali kuranlara, bölünmüş bir Türkiye arayışında olanlara, kafalarındaki üniter yapıyı yıkanlara, İmralı canisine ümit verenlere, PKK ile pazarlık yapanlara ve milleti 36 parçaya ayırarak bugünlere gelinmesine vesile olanlara hatırlatmak isterim: Şehitler ölmez, Türk vatanı asla bölünmez.``
Türk milletinin, adeta ateş çemberine alındığını vurgulayan Bahçeli, ``Kardeşliğimiz ve birlikte yaşama ülkümüz, roketatarlarla tahrip edilmekte ve bombalarla dağıtılmak istenmekte.” dedi. Türk milletini kanlı pusu ile sindireceklerini düşünenlere, hak ettikleri dersin mutlaka verileceğini anlatan Bahçeli, Silahlı Kuvvetler`in başlattığı operasyonların sonuna kadar sürdürülmesini istedi. Mücadelede Türk askerlerine başarılar dileyen Bahçeli sağ salim yurtlarına dönmelerini istedi.
“Eşkıya, saklandıkları inde artık imha edilmelidir” diyen Bahçeli, “Bizim bunun arkasında olduğumuzu yeniden ilan etmek istiyorum. Başbakan Erdoğan`a diyorum ki ya PKK`yı teslim alın ya da bütünüyle yok edin. Akan kanın bedelini alın. Anaları, babaları, bacıları, kardeşleri, evlatları ve gelinleri teskin edin. Türk milletinin onurunu yere düşürmeyin. Nereye gidiyorsanız gidin, hangi dağı yakacaksanız yakın ama şu terör belasından Türk milletini kurtarın.``