Tekin: Hükümet Deniz Feneri E.v Davasında Suç Ortağıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Feneri e.

V davasında tutukluların serbest bırakılmasını eleştirdi. İzmir’de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Tekin, hükümetin bu davada suç ortağı olduğunu iddia etti.

Davanın uzun süredir tartışıldığını belirten Tekin, hukuktan kaçırıldığını, sanıkların, "En kısa sürede bizi serbest bırakmak zorundasınız." şeklinde hükümeti tehdit ettiğini öne sürerek, “Sanıklarla hükümet suç ortağıdır.” dedi.

Gürsel Tekin, tutuklama ve serbest bırakmaların zamanlamasının manidar olduğunu da savunarak, “Fenerbahçe’ye yönelik şike soruşturması sırasında tutuklanmaları, şehit verdiğimiz dönemde de serbest bırakılmaları manidardır. Bütün ortaklıklar bozulur, suç ortaklığı bozulmaz.” şeklinde konuştu.

Terör konusuna da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Meclis`te her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Fikri Sağlar ve Gürbüz Çapan gibi isimlerin CHP`ye geri dönmesiyle başlayan tartışmayla ilgili bir soruya karşılık ise bunların dışında da birçok ismin gelmesini beklediklerini ifade etti.