Ak Partili Aydemir: Başhekimi Mehmet Şahin`i Tanımıyorum

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, görevden alınan Gördes Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Şahin’e, "Bu koltukta çok rahatsın, senin kafanı koparırım.

Ak Partili Aydemir: Başhekimi Mehmet Şahin`i Tanımıyorum
" şeklinde sözler söylediği iddiasını yalanladı. Aydemir, Başhekim Şahin’i hiç görmediğini ve tanımadığını belirtti.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Aydemir, “5 Ağustos 2011 tarihinde, Gençlik Kolları kongresi için Gördes’teydik. Önce yeni hastane binasının yapılacağı alanı inceledik, ardından randevuyla Gördes Devlet Hastanesi’ne gittik. Bir arkadaş, acil serviste hastasına bakıyordu. Ben hasta ziyareti yaptım, o sırada telefonum çaldı ve geri dönmem gerekti. Bahçede telefonla konuşurken hastanenin bahçesi kalabalıklaştı. Gelen heyet, hastane binasının yapılacağı alana gitme kararı almış. Ben de bahçede bir yandan telefonla konuşurken bir yandan da heyeti uğurladım. Belki o sırada başhekimin elini sıkmış olabilirim, bunun dışında kendisi tanımam.” dedi.
Normal bir insanın, söylendiği iddia edilen sözlere tepki vermesi gerektiğine dikkat çeken Aydemir, onurlu bir insanın tepkisini ortaya koyacağını ifade etti. Aydemir, "İddiaya göre başhekim, bahçede benim yanıma gelmiş. Burada yalan söylüyor, olayın şahidi Allah’tır. Ben bu başhekimle bir kelime bile konuşmadım. Aklı başında bir insan, bu tür iddiaları ortaya atmaz.” ifadelerini kullandı. Bu iddianın mantığa ve akla uygun olmadığını savunarak, “Olay, 5 Ağustos 2011 tarihinde yaşanmış. Bu doktorun, bu başhekimin bağlı bulunduğu bir yer yok mu? Bunun hesabını niye sormamış? Niye o tarihten bu yana konuşmadı da bugün konuşuyor? CHP Milletvekili Özgür Özel, benim adımı kullanarak kendisini gündemde tutmaya çalışıyor. Ben buna izin vermem.” şeklinde konuştu.
CHP’li Özel’in çocukça siyaset yaptığını ileri süren Uğur Aydemir, “Bizler toplumun önde gelen insanlarıyız. Dedikoduyla siyaset yapılmayacağını bilen insanlarız. Özgür Özel, siyaset yapmayı daha çabuk öğrensin. Enerjisini dedikoduya değil, Manisa’ya harcasın. CHP’nin kendi icraatlarıyla gündemde kalmaya çalışsın. Bal yapmaz arı gibi görünüyor benim gözüme. O muhalefet de olsa biz Manisa milletvekilleriyiz. Dedikoduyu başkaları yapsın, biz halkın vekilleri olarak işlerimizi yapalım." dedi. Aydemir, şunları kaydetti: "Eğer Başhekim Şahin`e, ‘Bu koltukta çok rahatsın, senin kafanı koparırım.’ dediysem ben şerefsizim ama bunları iddia eden kişi de böyle olmadığı halde bunları söylüyorsa o şerefsizdir. Onun şerefsiz olduğunu ilan ediyorum."