Öğretim Üyesinden Üniversiteye 10 Bin Kitap Bağışı

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.

Öğretim Üyesinden Üniversiteye 10 Bin Kitap Bağışı
Doç. Dr. Nusrettin Bolelli, Bingöl Üniversitesi’ne 10 bin kitap bağışladı. Bağışlanan kitaplar ``Dr. Nusrettin Bolelli Kütüphanesi`` adlı kütüphanede, üniversite çalışanlarının ve öğrencilerinin hizmetine sunuldu.

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli, kişisel kütüphanesindeki 10 bin kitabı Bingöl Üniversitesi’ne bağışladı. Bağışlanan kitaplar için bir kütüphane kuruldu ve kütüphaneye de yaptığı bağışlar nedeniyle Dr. Nusrettin Bolelli Kütüphanesi adı verildi. Kütüphanenin açılışına başta Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş olmak üzere, çok sayıda akademisyen ve üniversite personeli katıldı. Davetliler açılış kurdelesinin kesiminden sonra kütüphaneyi gezdiler. Kütüphanenin açılışı esnasında aynı zamanda bir kokteyl de verildi.

Dr. Nusrettin Bolelli Kütüphanesi’nin açılışında düşüncelerini aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ``Öncelikle Sayın Hocamıza, üniversitemize yaptığı böylesi bir katkı için teşekkür ediyorum. Hocamız kişisel kütüphanesinde yer alan 10 bin tane kitabı, üniversitemize bağışladı. 10 bin tane kitap çok ciddi bir rakamdır ve bu kitaplarla güzel bir kütüphane oluşturuldu. Hocamızın bağışladığı bazı kitapların bugün baskısı bile yapılmıyor ve bu kitapları temin etmek de çok zor. Ayrıca bu kitapların büyük bir bölümü kaynak kitaplardır. Bu açıdan da bu kitaplar önemli bir yere sahiptir.`` dedi.

Kütüphanede yer alan kitaplarla ile ilgili bilgi veren Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli ise ``Kütüphanemizde toplam 10 bin tane kitap bulunmaktadır. Şu anda kayıtlı kitap sayısı 7 bin, ancak 3 bin kitap için de raflar yapılıyor, onlar da yerleştirildiği zaman kitap sayısı 10 bini bulacaktır. Kitapların 100 de 95’i Arapça ve Farsça’dır. Bu kütüphaneden İlahiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı öğrencileri ve araştırmacıları yararlanabilirler.`` dedi.

Kitapların çoğunun yurtdışından getirildiğini belirten Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli ``Kitaplarımızın büyük bir bölümü yurtdışından getirilmiştir. Çoğu da kaynak kitap hüviyetindedir. Bu kitapları üniversitedeki öğrencilerimizin ve personellerimizin hizmetine sunduğum için de çok mutluyum. Ayrıca 20 bin tane kitap aldık, onlar da yakında gelecek. Üniversitemize kitap bağışında bulunmak isteyen herkesi de bekliyoruz. Dileyen herkes kütüphanesindeki kitapları üniversitemize bağışlayabilir. Şu anda bize kitap bağışında bulunan iki tane hocamız daha var. O kitaplar da geldiği zaman toplam 50 bin kitaplı bir kütüphaneye kavuşacağız.`` şeklinde konuştu.