Okul Öncesi Öğretmenliğine İlgi Büyük

Milli Eğitim Bakanlığı`nın, okul öncesi eğitimdeki ihtiyacı gidermek amacıyla meslek yüksekokullarının "Çocuk Gelişimi" mezunlarına da ücretli öğretmenlik imkanı sağlaması, bu bölüme ilgiyi arttırdı.

İzmir Üniversitesi (İZÜ) Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nda da eğitime başlanırken ek kontenjan döneminde YGS-4 puanıyla bütün üniversite adayları tarafından alan dışı da olsa tercih yapılabileceği belirtildi.

Erkek öğrenciler için de önemli iş fırsatları sunan program Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, Öğr. Gör. Dr. Elif Öztürk Yılmaztekin ve Öğr. Gör. Tuba Küçük Doğaroğlu ile başladı. Öğrenciler, ilk dönemde zorunlu ve ortak derslerin yanısıra Çocuk Gelişimi, Çocukta Sanat ve Yaratıcılık, Çocuk ve Drama gibi meslek dersleri de alacak. İngilizce eğitiminin de yoğun olarak verileceği ve 2. sınıfta mesleki İngilizce ile desteklenen program, yurtdışında au-pair olarak çalışmak isteyenler için de özel imkanlara sahip. Eğitimin ilk dönemden itibaren alan gezileri ve uygulamalarla destekleneceğini dile getiren Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Koçer, “Derslerimizin daha kalıcı olması amacıyla Çocuk Esirgeme Kurumu, özel eğitim merkezi, çocuk ve resim heykel müzeleri ziyaretleri, ilk dönemin planlanları arasında yer alıyor.” dedi.

Çocuk Gelişimi programını tamamlayan mezunların, dikey geçiş sınavında başarılı olmaları halinde Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği gibi 4 yıllık lisans programlarından birine devam hakları da bulunuyor. Mezunlar, Milli Eğitim`e bağlı kız teknik ve meslek liseleri ve ilköğretim okullarıyla resmî ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, anasınıfı gibi okul öncesi eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezleri, çocuk kulüpleri, özel eğitim kurumları ve kaynaştırma eğitimi yapılan sınıflarda istihdam edilebildikleri gibi diğer alanlara yönelmek isteyen mezunlar da ilgili vakıf ve derneklerle çocuk yayıncılığı alanında çalışabiliyor.