Çinli Aktivistler, 800 Köpeği Lokantalara Satılmaktan Kurtardı

Çinli aktivistler, ülkenin güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’ndeki lokantalara satılmak üzere olan 800 köpek için köpek tüccarına 13 bin dolar ödedi.

Şimdilik söz konusu köpeklerin lokantalardaki et ihtiyacı için kesilmekten kurtuldukları belirtiliyor.
Resmi Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, 2 gün süren pazarlıkların arından Çinli hayvan koruma organizasyonu, güneydeki Sichuan eyaletinde toplanan ve Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’ndeki lokantalara satılmak istenen köpekler için bir köpek tüccarına 83 bin yuan (13 bin dolar) ödedi. Gazetenin haberinde, Sichuan Qiming Hayvan Koruma Merkezi’nden (SCAPC) Qiao Wei (26), söz konusu parayı insani nedenlerden dolayı verdiklerini ve bu parayı köpekleri satın almak için kullanmadıklarını ifade etti. Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu şehri merkezli SCAPC ve diğer bir hayvan koruma kuruluşu olan Home Animal Rescue Center (LHARC) yetkilileri, çok fakir olan köpek tüccarı Tang Daguo’nun ekonomik darboğazını dikkate aldıklarından dolayı söz konusu parayı ödediklerini belirtti. Kamyonlarla götürülmekte olan köpeklere 2 gündür su ve gıda verilmediği ve bu yüzden sağlıklarının çok kötü olduğu kaydedildi. Götürülme esnasında 8 köpeğin sıkışıklıktan öldüğü ifade edildi. Yaklaşık 800 köpeğin şimdi güvende oldukları belirtildi.

Nisan ayında da yine Çinli hayvan aktivistleri, Pekin-Harbin otobanında içinde 520 köpeğin bulunduğu kamyonu durdurmuş ve 15 saat süren pazarlığın ardından 10 bin yuan (1500 dolar) ödeyerek, köpekleri kurtarmışlardı.