Nazlı Ilıcak'tan Kandil iddiası

Habertürk kanalına konuk olan Nazlı Ilıcak “ Her gün saldırılar düzenleniyor askerler şehit oluyor. Buna bir çözüm aramak lazım bu tutuklayarak filan olmaz. Güvenlik için Kandile operasyonlar yapılabilir ben buna karşı çıkmıyorum.” dedi.

Nazlı Ilıcak'tan Kandil iddiası
Habertürk'te KCK operasyonlarını değerlendiren Sabah yazarı Nazlı Ilıcak "Devlet PKK ile arasına mesafe koymuyor. Bunlar bakın olmuyor. Habur'dan gelenler için söz verilmişti. Tutuklama olmayacaktı. Bunlar MİT belgelerinde de vardır, o PKK görüşme belgelerinde. Şimdi 10 yıllık bir mahkumiyetten bahsediliyor Habur'dan gelenler için. Bu güvensizlik ortamında hiç bir adım atamayız." dedi.

Nazlı Ilıcak'tan Kandil iddiası

KANDİL'E OPERASYON YAPILABİLİR

Hergün gelen şehit haberlerine de değinen Nazlı Ilıcak,hükümetin Kandil'e operasyon düzenleme ihtimali olduğunu ifade ederek "Diyarbakır'a söz konusu, her gün 2-3 kişi ölüyor, her gün şehit veriyoruz. Her gün cenazeler kalkıyor. Burada bir çözüm aramak lazım. Bu tutuklayarak falan olmaz. Bir güvenlik için Kandil'e operasyon yapılabilir. Ben buna karşı çıkmıyorum. Siz KCK'lıları tutuklayın. Bu KCK İLE BDP'de iç içe geçmiş. Bize Osman Baydemir anlattı. Partinin genel başkan yardımcısı diyor ki "Başbakan gecikecekmiş, onu karşılayacağına gel burada bir başsağlığına gidelim beraber." diyor. Bunu sen bak koskoca belediye başkanına talimat veriyorsunuz,KCK-BDP ilişkisi gibi değerlendiriyorlar." sözleri KCK'ya yönelik operasyonları eleştirdi.

BEYAZ GAZETE