Gaziantep`te Sosyal Medya`nın Markaları ve Şirketlerin Sosyal Medyası Toplantısı

Gaziantep`te Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından `Sosyal Medyanın Markaları ve Şirketlerin Sosyal Medyası: Basım, Yayın, Ambalaj ve Reklam Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı` yapıldı.

Gaziantep`te Sosyal Medya`nın Markaları ve Şirketlerin Sosyal Medyası Toplantısı
Grand Otel`de yapılan toplantıya, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Sektör Kurulları Komisyon Başkanı Hikmet Köse, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Basım, Yayın, Ambalaj ve Reklam Sektör Kurulu Başkanı Bilal Arıoğlu, Doğuş Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Web Tasarım Öğretim Görevlisi Ozan İnkaya, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ile diğer davetliler katıldı. Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, "Sosyal medya; internet ağıüzerinde bazı internet uygulamaları vasıtasıyla bireylerin etkileşime geçmesini sağlayan uygulamalar toplamıdır. Bir başka deyişle zaman ve mekan sınırlaması olmadan paylaşmak, tartışmanın esas olduğu insani bir iletişim şeklidir. Sosyal medya üzerinde bilgilerinizi paylaşabilir, öğrenmek istediklerinizi öğrenebilirsiniz. Bu bakımdan sosyal medya informal eğitim yollarından bir tanesidir" dedi

İnternetin etkileşim alanının artarak devam edeceğini dile getiren Kılçık, "Markalaşma çalışmalarını sosyal medya ağı ile yürütmek ve tüketicilerle bu kanallarla iletişim kurmak klasik iletişim yöntemlerine nazaran çok daha kolay ve çok daha etkilidir. Sosyal medya tüketicilerin hayatına hızla girmektedir. Böylelikle her birimiz şirketlerin ürünlerini sosyal medyadan takip ederek, markaların beğendiğimiz ve beğenmediğimiz yönlerini sosyal ağlarda arkadaşlarımıza duyuran birer medya organı haline geldik.İnsanlar alışverişlerini artık internet üzerinden yapıyor. Siyasiler twitter üzerinden propaganda yapıyorlar. Dünya`da ve Türkiye`de sosyal paylaşım sitesi facebook kullanımı yaygınlaşıyor. İnsanlar internet üzerinden gündemi takip ediyor ve yorumlarda bulunuyorlar, sıkıntılarını yine internet üzerinden dile getirebiliyorlar. Bugün sosyal medya var ve bunu kabul etmek zorundayız" diye konuştu. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Sektör Kurulları Komisyon Başkanı Hikmet Köse de, "Dünyada tekerleğin icadı bir dönüm noktasıdır. Ondan önce de ateşin keşfedilmesi vardı. Ben iddia ediyorum ki internetin icadı insanoğluna tekerleğin icadından daha önemli bir eşik atlatmıştır. Bilgiye ulaşmak çok önemlidir. Telgrafın icat edilmesiyle bilgi insandan daha hızlı gitmeye başlamıştı. Bu çok önemli bir eşikti. İnternet bilgiyi ışık hızında insanlığa yayacak bir organdır. Şu anda da bununsemerelerini yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarından sonra başkanlığını Basım, Yayın, Ambalaj ve Reklam Sektör Kurulu Başkanı Bilal Arıoğlu`nun yaptığı bir panel gerçekleştirildi.
Kaynak: İHA