'Rize Eğitimde Artık Fiziki Değil, Akademik Başarı Bekliyor'

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Baki Kesicioğlu, son yıllarda eğitim alanından fiziki alanlarda büyük yatırımlar yapılan Rize'de bu yatırımlar sonrası artık herkesin akademik başarı beklediğini söyledi.

'Rize Eğitimde Artık Fiziki Değil, Akademik Başarı Bekliyor'

2010-2011 Eğitim Öğretim yılının değerlendirilmesi ve planlanması konulu toplantı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Rize Milli Eğitim Müdürü Baki Kesicioğlu, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Geneli Okulöncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim okul müdürleri ile kurum müdürlerinin katılımıyla Ali Metin Kazancı Rize Lisesi salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Hacımüftüoğlu, Rize’de görev yaptığı süreç içerisinde ildeki eğitim durumunun oldukça kötü durumda olduğunu belirterek, "Görev sürem içerisinde ildeki eğitim faaliyetleri adına çok güzel işler yaptık. Ülke genelinde yapılan sınavlardaki başarı sıralamalarında ilimizi 70’lerden alıp 35’inci sıralara kadar getirdik. Öğrencilerimizin sınavlarda gösterdiği başarısızlıkların önüne geçmek adına şu ana kadar 20 bin veliye ulaştık. Bu velilerimizi, velisi bulundukları çocuklarının eğitim hayatında başarılı olabilmeleri adına bilgilendirdik. Özellikle bu sınavlarda mesleki eğitimde Türkiye sıralamasının üstünde yer aldık." dedi.

Rize Milli Eğitim Müdürü Baki Kesicioğlu ise 2010-2011 Eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi, öğrenci sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin değerlendirilmesi, okullarda uygulanan eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesi, yürütülen projeler, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının planlanması, öğretmen görevlendirilmeleri ve okul onarımları ilgili konular üzerinde bilgiler verdi.

Kesicioğlu, şöyle dedi: "ilimiz kamuoyu bizlerden artık inşaat, okul yapılmasını veya onarılmasını değil, nitelik nicelik olarak sınavlarda başarılı olmamızı bekliyor. Eğer yıl sonunda başarı sıralamasında 15 -20 basamak üste çıkabilirsek, kamuoyunun bizden beklentilerini karşılamış oluruz." diye konuştu.