Kktc`de Cumhurbaşkanı`na: "2 Milyon Tl Nereden Geldi?" Sorusu

KKTC Meclisinde ana muhalefeti oluşturan Cumhuriyetçi Türk Partisi`nin (CTP), Gazimağusa Milletvekili Sonay Adem, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu`nun bankalarda 2 milyon TL mevduatı bulunduğunu iddia etti, bazı "belgeler" dağıttı ve konuyla ilgili açıklama istedi.

Meclis Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde Adem`in bu iddiasını yanıtlayan Başbakan İrsen Küçük ise, "İddiaların üzerine gidilmesi kaçınılmaz. Belgeler Başbakanlık Denetleme Kurulu tarafından incelenecek" dedi. CUMHURBAŞKANI EROĞLU İLE İLGİLİ İDDİA Gündem dışı konuşması sırasında Başbakanlık Denetleme Kurulu`nun çalışmalarına da değinen, rüşvet iddiaları olduğunu ve siyasi kirliliğin kötü bir noktaya geldiğini savunan CTP Milletvekili Sonay Adem, milletvekillerinin mal varlıklarını açıklamakla yükümlü olduklarını aktardı

Konuyla ilgili 2009`daki bir oturuma atıf yapan Adem, bugünün Cumhurbaşkanı, dönemin UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu`nun o tarihte mal varlığını "bir ev, 3 arsa ve bir araba" olarak açıkladığını, ancak gerçeğin böyle olmadığını belirterek, milletvekilleri ile basına bazı belgeler dağıttı.

Bir bankadan gelen belgede Derviş Eroğlu`nun Mağusa şubesinde 3, Lefkoşa şubesinde de 2 hesabı olduğunun görüldüğünü, bu hesaplarda toplam 2 milyon 126 bin 185 TL mevduat bulunduğunu ileri süren Adem, Cumhurbaşkanı Eroğlu`nu bu paranın kaynağını açıklaması gerektiğini kaydetti.

Başbakanlık Denetleme Kurulu`nu da konuyla ilgili göreve çağıran Adem, Eroğlu`nun istifa etmesini de istedi. DENETLEME KURULU ARAŞTIRACAK Başbakan İrsen Küçük de yanıt konuşmasında, zaman zaman ortaya iddialar atıldığını, bunların üzerine gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Sonay Adem`in dağıttığı belge ve iddiaların Başbakanlık Denetleme Kurulu`nda inceleneceğini belirten Küçük, iddiaları tarafsız olarak araştırmanın görevleri olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA