Kars Valisi Kara`dan Bölge Müdürlerine Fırça

Kars Valisi Ahmet Kara, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmayan Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü ve Karayolları Bölge Müdür Yardımcısını fırçaladı.

Kars Valisi Kara`dan Bölge Müdürlerine Fırça
DSİ Müdürünün toplantıdan kaçarak Ermenistan`a gittiğini söyleyen Kara, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı`na da Sarıkamış-Kars karayolunu sordu.

Kars`ta 2011 yılının son koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Kars Valiliği Gazi Salonu`nda yapılan 2011 yılının son "İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı"na Vali Ahmet Kara başkanlık yaptı. Toplantıda bölge müdürlerini fırçalayan Kara, yapılan işlerin doğru yapılmadığını söyledi. DSİ Bölge Müdür Yardımcısı`na kızan Vali Kara, "Bizim vali konağının içerisinden, bize tahsisli arsanın içerisinden kanal kazmaya devam ettiniz. Ne valilikten izin ne DSİ`nin yetkilisi var. Arıtma tesisinin yüzü suyu hürmetine,şu Karslı`nın susuz kalmaması için sesimi çıkarmadım ama siz Devlet Su İşleri olarak birisinin arsasından geçerken gidip izin almaz mısınız? Valiliğin dibinden kanal kazıyorsunuz, ben de bu arıtma sekteye uğramasın diye ses etmiyorum. Bölge müdürünüz olsaydı bunu kendisine yüksek sesle sorup cevabını alacaktım şimdi sen bunun cevabını veremeyeceksin. Şimdi soruyorum ki arkadaşlara siz şehir içinde bir şey yaparken imar planına uymaz mısınız? Şimdi buradan da mezarlığa mı gireceksiniz? Direk oradan dajandarmanın tesisine mi gireceksiniz. Hayır efendim diyor oradan yola döneceğiz peki benim arsama gelince niye arsamın ortasından gidiyorsunuz. Cevap veremiyor, müteahhit diyor bize bura program olarak gösterildi efendim. Lütfen bu konuda bana bilgi verin" diye tepki gösterdi. "BÖLGE MÜDÜRÜ GELSİN İZAH ETSİN ERMENİSTAN`A NE HALLETMEYE GİTTİ" Toplantıya katılmayan DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk`in Ermenistan`a gitmesine tepki gösteren Kars Valisi Ahmet Kara, Çelenk`in toplantıdan kaçtığını ve bu toplantının daha önemli olduğunu kaydetti. Kara, "Siz istediğiniz yerden, istediğiniz zaman geçebiliyormusunuz? Böyle bir mevzuatınız mı var? Bölge müdürünüz kaçıyor Ermenistan`a gitmesine gerek yoktu. Bugün bu toplantının 1 ay önce tarihi belli. Ermenistan daha önemliyse gelsin bir izah etsin Ermenistan`a ne halletmeye gitti. Bunun cevabını banaverecek. Ve Ermenistan ile görüşmeler oluyor mühendisler arasında, bölge müdürünün gitmesine gerektiren hiç bir şey yoktu" diye konuştu. "SARIKAMIŞ`TA KENDİ ARACINIZ YANDI" Karayolları Bölge Müdür yardımcısını da fırçalayan Vali Kara, yola dökülen mıcır yüzünden Kars-Sarıkamış yolunda kazalar olduğuna dikkat çekti. Kara, "Sarıkamış yoluna mıcır döküyorlar belki teknik esaslara uygun onu bilemiyorum. Ama o mıcırlardan dolayı çok da kaza oluyor. En son da sizin aracınız kaza yaptı. Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün aracı yandı. O yolda bir hafta içerisinde sizin araçtan önce de ambulansta 2 kişi hayatını kaybetti. Bu yollara mıcır dökme işi nedir, nasıl bir tekniktir bununlailgili bize bir bilgi verin. Karayolları Bölge Müdürlüğü bir köprünün başını aylarca halledemiyor mu? Sarıkamış yolunda fevkalede açık bariz hatalar var" diye konuştu. Bölge Müdür yardımcısını uyaran Vali Kara, bir an önce bu yola çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından ilgili kurumların temsilcileri, kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.
Kaynak: İHA