Kadın Zabıta Komiserinden Seyyar Satıcıya: Bizi Adamdan Saymıyor Musunuz

Adana`da zabıta ekipleri, hemen her gün kovaladıkları ancak tekrar tezgah açan seyyarlara bu kez Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğiyle operasyon yaptı.

Kadın Zabıta Komiserinden Seyyar Satıcıya: Bizi Adamdan Saymıyor Musunuz
Operasyon sırasında kadın zabıta komiseri, daha önce sözlü olarak uyarmasına rağmen tezgah açmaya devam eden seyyar satıcıya, "Bizi adamdan saymıyor musunuz? Bir daha görürsem tezgâhını götürürüm.” dedi.

Sebze meyve satan ve kaldırımlara tezgah açan seyyarlar ile zabıta ekipleri arasında şehir merkezinin Kızılay, Alimünif, Cemalgürsel ile Çakmak caddeleri arasında hemen hemen her gün kovalamaca yaşanıyor. Zabıtaların kovaladığı seyyarlar, bir süre bekledikten sonra yine eski mekânlarına geri dönüyor. Seyyarlara karşı mücadelede zayıf kalan zabıta, bu kez Çevik Kuvvet polisinin desteğini alarak şehir merkezinde çalışma başlattı. Seyyar tezgah açan satıcıları son kez uyaran zabıta ekipleri, kimi esnafın da tezgahlarına el koydu. Bu arada bir kadın zabıta komiseri, aynı yerde tezgah açan şekerleme satan bir seyyara öfkelendi "Sen bizi adamdan saymıyor musun?" diye soran Zabıta Komiseri Halime Şen, "Bir daha kaldırıma çıkarsan, gözünün yaşına bakmaz tezgahına el koyarım. Bu son ikazım." diyerek seyyar satıcıya kızdı.
Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortaklaşa çalışması sonucu sürdürülen operasyonda çok sayıda seyyar satıcının tezgahına el konuldu. Bazı seyyar satıcıların ara sokaklara kaçarak tezgahlarını zabıta ekiplerinden korumaya çalıştıkları gözlendi.