"gaziantep`in Kültürel Zenginliği De Ön Plana Çıkarılmalı"

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep’in sadece ekonomik zenginliğinin değil, kültürel zenginliğinin de ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.


Kurban, ressam Hüseyin Macar’ın, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in kültür merkezi olduğunu belirterek, "Gaziantep’in tarihinin derinliklerine uzanan izlere uzanmamız gerekiyor. Gaziantep’te düzenlenen her kültürel etkinlik bu amaca hizmet ediyor. Bu anlamda Sanko Sanat Galerisi kurucusu ve yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.
Ressam Hüseyin Macar ise eserlerinde doğayı amaç olarak değil, araç olarak gördüğünü kaydetti. "Şiir tadında, türkü tadında resimlerle duygularımı paylaşmaktan mutlu oluyorum." diyen Macar, Gaziantep’te sergi açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tılfarlıgil ve Sanko Park Alış Veriş Merkezi Genel Müdürü Emre Şen tarafından, 44 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Hüseyin Macar’ın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı sergi, 28 Ekim’e kadar gezilebilecek.