Anneler Günü`nde Toplanan 25 Lira, Köy Anaokulları İçin Harcandı

Mardin’in Midyat ilçesinde, Kaymakam Fatih Akkaya’nın eşi tarafından organize edilen ve 8 Mayıs Anneler Günü`nde başlattıkları bir projede toplanan 25 bin lira ile köydeki anaokullarına malzeme alındı.

Anneler Günü`nde Toplanan 25 Lira, Köy Anaokulları İçin Harcandı
Kaymakam Eşi Hilal Akkaya, "8 Mayıs 2011 tarihinde Anneler Günü vesilesi ile köy okullarımız ana sınıflarının tefrişat ve eğitim materyali eksiklerini karşılamak amacı ile düzenlediğimiz projemiz başarıya ulaşmıştır." dedi.

Aynı zamanda İlçe Tarım Müdürü olan Hilal Akkaya, Anneler Günü dolayısıyla eğitimin önemini vurgulamak için başlattığı proje kapsamında aralarında çeşitli daire amirlerinin eşlerinin de bulunduğu tertip komitesi oluşturmuş ve 25 bin lira para toplanmıştı. Elde edilen gelir ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edilmişti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen 27 okulda bulunan anasınıflarına dolap takımları, oyuncaklar, masa ve sandalyeler alınarak okullara dağıtıldı.Düzova köyünde bulunan okulu ziyaret eden heyet öğrencilere alınan ürünleri inceledi, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Anneler gününde düzenlenen projenin amacına ulaştığını vurgulayan Tarım Müdürü Hilal Akkaya "Eğitime ufak yaşlarda başlayan evlatlarımıza sağlıklı ve donanımlı birer eğitim öğretim yuvası oluşturmayı kendimize amaç edinmiştik. Çünkü bir çocuğun iyi şartlarda eğitim alması ve yetişmesi, tüm hayatı boyunca alacağı eğitimi etkilemektedir. Eğitimin ilk basamağı olan ana sınıfında ise bu kaçınılmaz ve zorunludur. Geleceğimizi kuracak ve yaşatacak olan çocuklarımızın bazı imkânsızlıklardan ötürü iyi eğitim alamayacak olması Midyat’ta büyük bir eksiklikti." dedi.

Ana sınıflarının eğitim öğretim materyali ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılanmış olduğunu belirten Akkaya, "Amacımıza ulaşmış ve bizden sonra da bu alanda yapılacak çalışmalara ışık tutuyor olmak bizi oldukça gururlandırıyor. Bu projemizde bizlerden desteğini esirgemeyen ve başarıya ulaşmasında asıl katkı sahibi olan duyarlı Midyat halkı başta olmak üzere, Anneler Günü programımızda bizleri yalnız bırakmayan annelerimize teşekkür ederim." diye konuştu.

Düzova Gürsel Mutlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliğe İlçe Tarım Müdürü Hilal Akkaya’nın yanı sıra tertip komitesinde bulunan, Ayşe Bağcı, Esra Yurdagül, Neşe Nur Kızılbulut, , Duygu Dokur, Olcay Arpağ, milli eğitim müdürü Şehmus İleri, köy muhtarı Zübeyir Ayyıldız, okul öğretmenleri ve öğrenciler hazır bulundu.