Amerikalı Blues Sanatçıları Tbmm`yi Ziyareti Etti

Efes Pilsen Blues Festivali sanatçıları Meclis`i ziyaret etti.

Meclis`i şenlendiren ve mini konser veren sanatçılar renkli görüntüler oluşturdu

ABD`li sanatçıların ilk durağı MHP grubu oldu. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural`ı ziyaret eden sanatçılar burada yaptıkları kısa blues şovla herkesi büyüledi. Kabulde bir konuşma yapan Oktay Vural, Türkiye`nin müzik açısından çok zengin bir ülke olduğunu söyledi. Müziğin kültürel alışverişte son derece önemli olduğunu belirten Vural, "Türkiye`de de zaman zaman caz sanatçıları olmuştu. Bir kültürel alışverişin olması son derece faydalı. Bu dünya barışı için de önemli" dedi.

Vural, konuklarına İngilizce hitap etmeyi de ihmal etmedi. Kabulde, gazetecilerin soruları ortalığı şenlendirdi. Bir gazetecinin Türk Halk Müziği türü olan bozlak ile ilgili `Bozlağın yerini tuttu mu?` yönündeki sorusunu Vural`ın, `Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ` diye anlaması herkesi güldürdü. Vural, basın mensuplarına, "Bende Bekir Bozdağ`ın yerini tuttu mu diye anladım" dedi. Gazetecilerin `Meclis`te en iyi cazı kim yapar` sorusu üzerine Vural, "Uzmanına sormak lazım" yanıtını verdi. `Kim uzman?` sorusu üzerine ise Vural, "Siz biliyorsunuz" karşılığını verdi. Vural, bir tek, "Çırpınırdı Karadeniz` şarkısını tamamını bildiğini söyledi.

ABD`li sanatçılar daha sonra CHP grubunu, Parlamento Muhabirleri Derneği`ni ziyaret etti. Genel Kurul Salonu`nu gezen sanatçılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi

Kaynak: İHA